images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські застерігають: купуючи через інтернет, не оплачуйте товар наперед


Два факти шахрайства, пов’язаних з купівлею товарів через інтернет, задокументували поліцейські. Віртуальні меблі обійшлися жительці Тернополі у понад 8 500 гривень, а житель Бережан перерахував невідомій особі за дрова майже 6 000 гривень.

Як встановили правоохоронці, 42-річна тернополянка в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж необхідних їй меблів. Зв’язалася з продавцем, який запевнив, що відправить товар лише після повної оплати його вартості. Жінка повірила і перерахувала на картку зловмисника гроші. Після цього аферист вимкнув свій телефон. Ошуканка тернополянка звернулася за допомогою до поліції.

У схожу шахрайську пастку потрапив мешканець Бережан. Він теж здійснив оплату за дрова наперед. Проте товару не отримав і гроші йому не повернули.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Поліцейські радять жителям області проявляти пильність при купівлі товарів через мережу. Головне правило покупок в інтернеті – передоплату вносьте тільки перевірним продавцям, з іншими оплачуйте товар після отримання. Попередьте своїх знайомих про такі афери та застережіть не перераховувати гроші наперед незнайомцям. Не довіряйте випадковим людям та сумнівним оголошенням у соціальних мережах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер