images/stories/logosait_new.jpg

 

Основний тягар бере на себе піхота, – тернопільський депутат про оборону Бахмута

Основний тягар бере на себе піхота, – тернопільський депутат про оборону Бахмута
Історик, депутат Тернопільської облради та з 2022 року військовослужбовець ЗСУ Богдан Бутковський перебуває під Бахмутом.

У інтерв'ю тижневику ВО "Свобода" захисник розповів, що зараз основний тягар війни бере на себе піхота, яка стримує окупантів.

Передвеликодня субота не стала винятком. За словами тернополянина, у цей день він копав окоп.

"Хоча волонтерську паску таки їв. Їх тут усі отримали. Мій побратим жартує, що на наші позиції скинули кілька кілотонн пасок. Ми старанно знешкоджуємо ці продуктові запаси", – зазначив Богдан.

На запитання "чого зараз найбільше не вистачає на війні?" боєць відповів, що зброї для піхотинців, а не "Хаймарсів".

"Нам катастрофічно бракує крупнокаліберних кулеметів, мінометів, автоматичних гранатометів, підствольників, гранат до підствольників. Зараз основний тягар війни на себе бере піхота, яка стримує ці полчища орків в Бахмуті і має втрати, яких можна було б уникнути.

Благодійні фонди купують міномети, а держава тратить гроші на дороги. Ви розумієте абсурдність ситуації? Горить хата, а ми обговорюємо, які фіранки повісимо на вікна", – підкреслив військовий.

Тернополянин розповів, що пише повість про війну. Хоча каже, часто натхнення не вистачає, та й справ є немало.

"У вільний день вирішуєш побутові питання – наприклад, переш речі, бо зараз тут багато болота. А ще часто трапляються нагоди зустрітися з побратимами, друзями, які зараз воюють поряд. Тому на творчість часу майже не лишається", – говорить Богдан.

За словами захисника, його повість – це художній текст, в якого є мета – описати сучасні події, передати ідеологічні змісти і запропонувати суспільству картину майбутнього.

"Я б не писав художнього тексту, якби люди легше сприймали публіцистику. Але сьогодні українці радше мислять емоціями, аніж раціонально, тому доводиться писати прозу", – додав тернополянин.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер