images/stories/logosait_new.jpg

 

Працівники КП «Тернопільводоканал» проводять обстеження технічного стану колонок-качалок

Цими днями працівники КП «Тернопільводоканал» проводять обстеження технічного стану колонок-качалок на території міста. Першими перевірили трубчасті колодязі у мікрорайонах «Кутківці» та «Дружба».

У КП «Тернопільводоканал» зазначають, через особливості рельєфу деякі свердловини тут доволі глибокі. Так, працівники зафіксували кількість натискань на важіль кожної колонки-качалки, відібрали проби води для лабораторії, намітили ремонт окремих механізмів й впорядкування території навколо цих альтернативних джерел водопостачання.

Обстеження колонок-качалок в інших мікрорайонах Тернополя тривають.

Звертаємо увагу, для колонок, якими тернополяни користуються регулярно, достатньо кількох натискань на важіль, щоб потекла вода. Якщо колонка-качалка використовується рідше – потрібно докласти зусиль, а після 20-25 натискань хвилину-дві перечекати, щоб стекла застояна вода. Кількість та інтенсивність натискань на важіль також залежать від глибини свердловини.

До слова, громадяни можуть скористатись колонкам-качалками та бюветами з питною водою, що позначені на інтерактивній карті.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер