images/stories/logosait_new.jpg

 

Сергій Надал взяв участь в онлайн-марафоні з нагоди Тижня відкритого урядування

11 травня відбувся онлайн-марафон з нагоди Тижня відкритого урядування щодо розширення можливостей місцевих громад через залучення громадян до процесу відновлення.

До заходу долучився і міський голова Сергій Надал, розповівши про інноваційні підходи до залучення молоді задля стійкого відновлення. Міський голова поділився досвідом Тернопільської громади щодо участі молоді у прийнятті рішень та розбудови громади.

«Три роки поспіль ми проводимо опитування в рамках ініціативи «Індекс благополуччя молоді», яке стосується різних сфер громади. Завдяки цьому дізнаємось проблематику, де варто приділити більше уваги молодіжному сектору, або навпаки ті ділянки, які молодь вважає успішними. Щороку з міського бюджету спрямовуємо кошти на підтримку молодіжних ініціатив, –  зазначає Сергій Надал. – З 2010 року у місті діє Молодіжна міська рада – консультативно-дорадчий орган, який створений при міській раді. Обраний молодіжний міський голова є радником міського голови Тернополя та працює офіційно. Рішення, що стосуються молодіжного середовища – обговорюються з нашою молоддю. А у 2020 році Тернопіль став молодіжною столицею України і нам вдалось цей статус отримати завдяки спільним зусиллям й з честю пройти цей рік».

Міський голова додає, рішенням сесії міської ради прийнято програму розвитку молодіжного середовища, діє програма підтримки Пластового руху. Під час повномасштабного вторгнення росії наша молодь створила десятки волонтерських штабів на території громади. А це – тонни вантажів, які прийняли і передали для потреб ЗСУ, деокупованих регіонів та внутрішньо переміщених осіб.

До слова, захід організовано в рамках проєкту «Посилення багаторівневого врядування, демократії та прав людини на місцевому рівні в Україні», який виконується Конгресом у рамках Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та реконструкція» на 2023-2026 роки.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер