images/stories/logosait_new.jpg

 

У Зарваниці висадили алею дубів в пам'ять про героїв-захисників

У Зарваниці висадили алею дубів в пам'ять про героїв-захисників
Вчора, 14 травня, у Марійському духовному центрі Зарваниця, що на Тернопіллі, відбулась проща матерів та дружин загиблих Героїв, під час якої закладали і дубовий гай в пам'ять про захисників, які віддали свої життя за Україну.

 

До символічного заходу приєдналось чимало родин, які втратили на війні своїх чоловіків, синів, братів та друзів…

За словами Ольги Барни – вдови загиблого на війні захисника-патріота Олега Барни, висаджуючи дерева кожен у Зарваниці робив це зі слізьми, тугою, але й також і з великою гордістю.

«Цей маленький паросток я висадила в пам'ять про Олега Барну. Чоловіка, який завжди твердо стояв на своєму, був непохитний у своїх переконаннях, сильний вірою, духом та тілом, був людською подобою кремезного дуба. Дуба, якого не могли залякати, зламати, нагнути чи перетягнути на сторону зради.

Здавалось, клята війна його спопелила. Але Герої не вмирають! Вони у словах-настановах, у добрих справах, які залишили після себе, у нашій пам'яті та молитвах. Вони у квітці, що розцвіте на місці руїни, у пташині, яка заспіває попри всі негаразди, у дереві, яке зашумить навіть тоді, коли вітру ще не чути ... І виростуть і народяться нові дуби, щоб підхопити знамено боротьби "за Україну, за честь і славу, за народ"...

І цей виросте, бо посаджений з любов'ю і вірою, і ... скроплений сльозами. Все буде Україна!», - йдеться у дописі дружини загиблого Олега Барни.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер