images/stories/logosait_new.jpg

 

Цієї ночі російські окупанти атакували Львівщину та ще 5 областей України

фото з Кривого Рогуфото з Кривого Рогу
Україна під обстрілами. Ситуація в регіонах станом на ранок.

Львівщина Близько 4 години ранку ворог намагався атакувати обʼєкт критичної інфраструктури міста. Атакували шахедами. Постраждалих немає.

"Те, що можу повідомити станом на цю годину. Між 4 та 5 годинами ранку Львівську область атакували «шахеди». Спрацювали сили й засоби нашої ППО. Постраждалих нема", - відзначив Максим Козицький, голова ЛОВА.

Дніпропетровщина

Цiєї ночі кілька вибухів пролунало у Кривому Розі. Ворог вдарив по приватному промисловому підприємству. Постраждала 64-річна жінка. Її госпіталізували у важкому станi. Легкі поранення отримав 45-річний чоловік.

Миколаївщина

Вночі на Миколаївщині силами ППО збито три російські крилаті ракети «Калібр». Також ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. О 02:00 обстрілів зазнало агропідприємство Степівської громади. Пошкоджено техніку та будівлю підприємства, навчальний заклад та приватні будинки. Постраждалих немає.

Херсонщина

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; у 2 заклади охорони здоров'я та заклад культури у Херсоні. Через російську агресію двоє людей дістали поранення. Фото: наслідки обстрілу Кривого Рогу.

Київ атакували "Шахедами"

У КМВА розповіли, що станом на 19 травня це вже десята повітряна атака на столицю.

За попередніми даними, окупанти знову запустили по Києву баражуючі боєприпаси "Shahed". Це був напад у кілька хвиль – з короткими інтервалами між атаками. Такою тактикою ворог намагається виснажити нашу ППО, а також психологічно впливати на цивільне населення.

Однак усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. Ударів по Києву не допущено.

На Київщині працювала ППО

Київську область російські окупанти атакували БПЛА. Під час повітряної тривоги активно працювала ППО. На щастя, фактів влучань у регіоні не зафіксовано. Інформація про постраждалих також відсутня.

На Рівненщині лунали вибухи

Під час повітряної тривоги вночі вибухи також чули на Рівненщині. Однак зранку в ОВА повідомили, що в регіоні влучань не зафіксовано – спрацювала ППО.

Скільки загалом знищено ракет та дронів

У Повітряних силах розповіли, що російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків ударними дронами "Shahed-136/131" та крилатими ракетами "Калібр" з кораблів у Чорному морі. Зафіксовано пуски 22 "Шахедів" та 6 "Калібрів".

Протягом цієї нічної атаки силами та засобами протиповітряної оборони повітряних командувань "Центр", "Захід" та "Південь" Повітряних сил ЗСУ знищено три крилаті ракети та 16 ударних дронів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер