images/stories/logosait_new.jpg

 

Таблетки для лікування ожиріння так само ефективні, як і уколи – дослідження

Пігулки для зниження ваги діють так само ефективно, як ін’єкційні препарати, які призначають для боротьби з ожирінням.

Про це свідчать результати дослідження, проведені фармакологічними компаніями Novo Nordisk і Pfizer, повідомляє Reuters.

Результати випробувань на пізній стадії пероральних препаратів від фармкомпаній Novo Nordisk та Pfizer показали схожі результати, які спостерігають під час використання ін'єкційного препарату для схуднення Wegovy від Novo Nordisk.

667 дорослих людей з надмірною вагою або ожирінням, які брали участь в дослідженні, протягом кількох місяців приймали пігулки на основі біологічно активної речовини семаглутид, яка допомагає дорослим людям з ожирінням втратити вагу.

Фото: alexraths/Depositphotos

Ті, хто приймав пероральні ліки, через 68 тижнів у середньому втратили  17,4% своєї ваги, в порівняні з 1,8% у тих, хто приймав плацебo.

Водночас учасники, які не повністю дотримувалися схеми лікування, втратили 15,1% своєї ваги.

Препарат назвали "безпечним й тим, що добре переноситься". Найпоширенішими побічними ефектами були легкі та помірні шлунково-кишкові розлади, які з часом зменшувалися з часом.

У фармакологічній компанії заявили, що в цьому році планують подати заявку на схвалення щоденних таблеток у США та Європі.

Зазначається, що лікарям первинної ланки зручніше призначати пацієнтам таблетки, ніж ін'єкції.

"Вибір між щоденним прийманням таблеток та щотижневими ін'єкціями для лікування ожиріння потенційно дає вибір пацієнтам та лікарям можливість обрати те, що найкраще відповідає індивідуальним перевагам у лікуванні", заявив глава відділу розробок компанії Novo Nordisk Мартін Холст Ланге.

Важливо! Цей матеріал ґрунтується на останніх та актуальних наукових дослідженнях, носить виключно інформаційно-довідковий характер і не може бути основою для встановлення медичного діагнозу. Щоб встановити діагноз, обов'язково зверніться до лікаря!

Раніше ми розповідали про те, як швидко схуднути, дотримуючись 3 простих кроків, які підтверджені наукою.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер