images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі триває перевірка сховищ та найпростіших укриттів

Цими днями у Тернополі продовжує роботу постійна робоча група, яка перевіряє стан сховищ та найпростіших укриттів на території міста. До складу комісії входять працівники міської ради, представники служби з надзвичайних ситуацій та поліції.

«Більшість з обстежених захисних споруд – придатні для використання. Є декілька укриттів, які потребують ремонтних робіт та додаткового облаштування, адже важливо, щоб в укритті були елементарні речі, зокрема, туалет, вода, запасний вихід, – зазначає міський голова Сергій Надал. –  У складі комісії, що перевіряє укриття, працюють працівники поліції, надзвичайних ситуацій. Саме вони під час кожної перевірки надають рекомендації балансоутримувачам укриттів».

За результатами обстежень укриттів комісія складає акт із зазначенням інформації про стан захисної споруди й відповідно виявлені недоліки, якщо такі є. Керівнику підприємства/суб’єкту господарювання, на балансі якого знаходиться захисна споруда, вказується на виявлені порушення з метою усунення недоліків та забезпечення умов для перебування населення під час повітряної тривоги.

Міський голова додає, робоча група працюватиме до повного обстеження захисних споруд у місті. На жаль, є й такі укриття, які більше не можуть використовуватись. Зокрема, деякі підвальні приміщення, які раніше слугували найпростішим укриття, через підняття ґрунтових вод, вже є непридатними. Мешканцям таких будинків будуть пропонуватись інші доступні укриття.

Нагадаємо, що усі укриття, які є у Тернополі, доступні у мобільному додатку «е-Тернопіль» (якщо у вас iPhone завантажити додаток можна за цим посиланням iOS, якщо інші моделі телефонів – то за цим Android) або на інтерактивній карті. Дані постійно оновлюються.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер