images/stories/logosait_new.jpg

 

Рятувальники розповіли, яка ситуація з рівнем води на Херсонщині

Рятувальники розповіли, яка ситуація з рівнем води на Херсонщині 
Ситуація у Херсоні стабілізується.

Як повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій, місцями спостерігається невелике зниження рівнів води.

"На даний час рівень води складає 5,4 метра. Разом з цим, вже є велика кількість населених пунктів, що підтоплені. Нижче по Дніпру, по руслу річки Інгулець, відбувається підняття рівнів води", – розповів директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький.

Він додав, що, за прогнозами Укргідрометцентру, надалі в Херсоні спостерігатиметься тенденція щодо зниження рівнів води з короткочасним підвищенням на 1-5 см. В руслі р. Інгулець навпаки – вода підніматиметься.

За даними ДСНС, станом на ранок 9 червня підтоплено 46 населених пунктів, у тому числі 14 – на тимчасово окупованій території. Загалом у Херсонській області у зоні підтоплення опинилося близько 600 кв. км території, з яких 30% – на правому березі.

Рятувальники продовжують евакуацію населення. Робити це доводиться під обстрілами росіян.

"На жаль, навіть на правому березі наші фахівці не в безпеці. Вчора внаслідок ворожих обстрілів було поранено 2 співробітники ДСНС, вони в лікарні, стан стабільний. Тому небезпека є і вона постійно залишається", – зазначив Віктор Вітовецький.

Загалом від початку робіт з небезпечних районів евакуйовано 2 336 осіб.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Споруда повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер