images/stories/logosait_new.jpg

 

Головам ОСББ розповіли про можливості співфінансування ремонтів внутрішньобудинкових мереж

Цими днями на базі КП «Тернопільводоканал» відбулась чергова нарада з головами правлінь ОСББ щодо заміни мереж водопостачання та водовідведення всередині багатоповерхових житлових будинків на умовах співфінансування.

«Рішенням сесії міської ради змінено порядок оплати вартості проведення робіт зі заміни внутрішньобудинкових мереж у багатоповерхових будинках. Збільшилася частка оплати з міського бюджету, тож мешканці зможуть платити за ці роботи лише третину, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Спілкуємось з головами ОСББ та управителями про те, щоб зробити заміну мереж водопостачання всередині багатоквартирних будинків. Цього року заплановано завершити роботи на станції знезалізнення води і замінити мережі водопостачання по місту. Проблемними залишаються мережі всередині будинків. Розуміємо, що для мешканців ці роботи можуть бути дорогими, тому пропонуємо програму заміни на умовах співфінансування. Заміна мереж дозволить подати до квартир тернополян чисту та якісну воду».

Міський голова додає, фінансування ремонту та реконструкції внутрішньобудинкових інженерних мереж та обладнання систем подачі теплової енергії, гарячого водопостачання, холодного водопостачання та каналізації буде здійснюватися у співвідношеннях: 70 % – коштом бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів, інші джерела.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні сесії міської ради внесено зміни у Порядок проведення ремонтів житлового фонду на умовах співфінансування на території Тернопільської громади.

До слова, що у багатоквартирних будинках Тернополя на умовах співфінансування можна провести ремонт житлового фонду. Детальніше ознайомитися з можливостями можна тут.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер