images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянка віддала аферистам всі кошти аби врятувати свого онука

Майже триста сорок тисяч гривень передала жителька обласного центру невідомому чоловікові. Потерпіла повірила додзвонювачу, що онук у небезпеці. она віддала кошти й як результат стала черговою жертвою аферистів.

Як вдалося встановити правоохоронцям, до 80-річної жительки Тернополя зателефонував невідомий, який представився медпрацівником. Шахрай розповів, що онук пенсіонерки потратив у дорожньо-транспортну пригоду. За словами афериста чоловік перебуває в тяжкому стані й йому необхідно зробити термінову операцію, але за це треба заплатити.

Стурбована тернополянка погодилася та за якийсь час на її порозі стояв незнайомець, якому вона передала всі заощадження: 3000 євро, 4000 американських доларів та 68000 гривень. Вже згодом коли вона зв’язалася з родичами, то зрозуміла, що її ошукали. За допомогою звернулася до поліцейських.

За фактом шахрайства слідчі Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують ніколи і ні за яких обставин не довіряти невідомим дозвонювачам,які телефонують до певного кола осіб, яких знають і мають на меті ошукати. Вони можуть володіти інформацією про своїх жертв, аби в тих не виникало ніяких сумнівів.

Якщо до вас телефонують з інформацією про ваших близьких та рідних, не панікуйте, а ставте чіткі запитання. Найкраще - це зателефонувати родичам та спростувати свої здогадки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер