images/stories/logosait_new.jpg

 

Псевдобанкір ошукав тернополянку

Понад 7000 гривень зникло з банківського рахунку жительки обласного центру. Жінка повірила додзвонювачу, розголосила персональні дані та втратила заощадження.

Як правило, невідомі телефонують до потенційний жертв та представляються працівниками фінансових установ. Вони повідомляють про збій банківської системи, про можливість збільшення кредитного ліміту або просто просять уточнити персональні дані. В той час власники карткових рахунків забувають про одну важливу річ – конфіденційність. Вони без роздумів розповідають всі дані, які потребують аферисти. Натомість згодом отримують сповіщення про списання їхніх грошей.

Від такого роду злочину потерпіла й тернополянка 1974 року народження. Жінка втратила 7080 гривень, які знаходились на її електронному гаманці.

Працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи аби розшукати осіб причетних до протиправного.

Відомості про подію внесено в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

  • не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;
  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники служби безпеки та банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

псевдобанкір ошукав тернополянку

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер