images/stories/logosait_new.jpg

 

«Державна підтримка внутрішньо переміщених осіб»

29 червня 2023 року в Медіацентрі Україна-Укрінформ відбулась пресконференція на тему: «Державна підтримка внутрішньо переміщених осіб» за участю Віцепрем’єр-міністра ‒ Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, директора Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк, заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації, керівника Координаційного центру підтримки цивільного населення Петра Добромільського, голови Комітету сталого розвитку Федерації роботодавців України Олени Колеснікової та виконавчого директора ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» Вікторії Золотухіної.

Під час зустрічі йшлося про залучені державою механізми допомоги внутрішньо переміщеним особам та сприяння якнайшвидшій їх інтеграції на новому місці проживання.
“Стратегічна мета - повноцінно інтегрувати внутрішніх переселенців у приймаючі громади або реінтегрувати їх у рідні громади. Основний засіб такої інтеграції - це працевлаштування. Саме тому, цього року ми фокусуємо увагу на навчанні та перенавчанні ВПО, а також на таких інструментах, як кредити та гранти на розвиток бізнесу, релокація бізнесу та інші способи створення робочих місць для ВПО. Маємо налаштувати співпрацю в трикутнику: Уряд, місцева влада та міжнародники”- наголосила Ірина Верещук.
У свою чергу очільник Державної служби зайнятості розповіла про послуги служби і провадження нею активних програм для ВПО, зокрема - надання мікрогрантів на створення або розвиток бізнесу, професійне навчання та профорієнтація, ваучер  на навчання, долучення до "Армії відновлення" тощо. 
“З початку повномасштабного вторгнення нашими послугами скористалися 93 тисячі внутрішньо переміщених осіб. З-поміж усього переліку послуг найбільшим попитом користується ваучер на навчання. Лише в червні цього року онлайн-заявку на отримання ваучера подали майже 1 тис. ВПО. Це говорить про бажання людей адаптуватися в нових умовах, в інших регіонах та успішно реалізуватися на ринку праці” - зазначила Юлія Жовтяк.

Інші учасники заходу  презентували свою діяльність та напрацювання, направлені на підтримку внутрішніх переселенців. 
Після виступів спікери відповіли на запитання журналістів. 
Трансляція за посиланням https://is.gd/PUT3bZ

Управління комунікацій
Державного центру зайнятості
телефон: (044) 244-94-64(050) 308-11-77
www.dcz.gov.ua
Контактна особа - Сергій Винник

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер