images/stories/logosait_new.jpg

 

Від 8 до 13 мільйонів: САП вимагає збільшити заставу для Головка та заступників голови ОВА

Михайло ГоловкоМихайло Головко
Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжні заходи голові Тернопільської облради та двом заступникам начальника обласної військової адміністрації.

САП подала у Вищий антикорупційний суд апеляційну скаргу на рішення слідчого судді, якими Михайлу Головку, Ігорю Дем'янчуку та Ігорю Гайдуку обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

"Прокурор не погоджується з розміром застави та, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – іншого заступника", – повідомляють у відомстві.

Крім того, стороною обвинувачення готується клопотання про відсторонення голови облради від займаної посади. Двоє заступників голови Тернопільської ОВА звільненні від виконання своїх посадових обов’язків з березня 2023 року.

Водночас з наших джерел стало відомо, що захисники Головка також подаватимуть апеляцію на рішення ВАКС щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, голову Тернопільської облради Михайла Головка та двох заступників начальника ОВА Дем'янчука і Гайдука підозрюють у вимаганні близько 2,4 мільйона гривень у підприємця за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту об'єктів інфраструктури. Чиновників затримали 26 червня.

Усім трьом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 тисяч 200 гривень.

Чиновники вийшли з-під варти, внісши заставу, а Михайло Головко навіть повернувся на своє робоче місце. Він дав журналістам коротку прес-кофенецію та публічно заявив, що хабаря не брав.

Праворуч на фото Ігор Дем'янчук, ліворуч – Ігор Гайдук

b2fa8313d8f1e9112fce44fb64500a4c_XL.jpg

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер