images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські нагадують: дані банківської картки – конфіденційна інформація, яку не можна розголошувати стороннім особам

23 тисячі гривень зникло з картки жительки Тернополя після спілкування з телефонним незнайомцем, який представився працівником банку. Про факт шахрайства, вчиненого щодо неї, жінка повідомила співробітників Тернопільського райуправління поліції.

Зі слів потерпілої, до неї зателефонував начебто представник банку і повідомив, що її карткою хочуть скористатися шахраї. Аби убезпечити кошти, співрозмовник порадив тернополянці виконати деякі операції в телефонному режимі. Потерпіла продиктувала незнайомцю реквізити картки та коди підтвердження, які надійшли їй на мобільний. Як наслідок, з її картки зняли усі гроші.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Поліцейські вживають заходів для встановлення особи зловмисника.

Працівники поліції вкотре радять жителям області бути обережними та не довіряти незнайомцям, які телефонують і представляються працівниками банку. У жодному разі не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на телефон. Також не варто робити будь-які операції з карткою по телефону, краще особисто піти у банк.

Якщо у вашій слухавці пролунало: «Я – співробітник банку, надайте мені персональні дані вашої картки» – відразу припиняйте розмову та звертайтесь у найближчий відділ поліції або на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер