images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські попереджають: шахраї розсилають фейкові оголошення про виплати грошової допомоги від держави

До співробітників Тернопільського відділення поліції надійшло повідомлення від жительки Великої Березовиці про те, що з її банківської картки незаконно списали майже 9 тисяч гривень.

Зі слів жінки, в месенджері їй надійшло повідомлення про можливість оформити грошову допомогу від держави під час війни. Вона перейшла за вказаним у сповіщенні посиланням на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання виплат. Сайт був візуально дуже схожий на офіційний сайт банку. Жінка ввела там дані своєї банківської картки. Після чого їй на мобільний телефон зателефонували начебто із банку і попросили підтвердити операцію, натиснувши цифру «1», що власне вона і зробила. Як виявилося, шахраї таким чином отримали доступ до мобільного банківського додатку жінки і провели там незаконні операції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці вкотре наголошують, щоб не потрапити на гачок шахраїв, дотримуйтеся таких правил:

1. Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел.

2. Не переходьте за сумнівними посиланнями.

3. Тримайте в секреті: тризначний номер на звороті картки; пін-код до картки; логін та пароль до інтернет-банкінгу; коди банків та мобільних операторів.

4. Не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

У разі підозри шахрайських дій, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

поліцейські попереджають: шахраї розсилають фейкові оголошення про виплати грошової допомоги від держави

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер