images/stories/logosait_new.jpg

 

Щорічна Всеукраїнська проща за припинення війни та перемогу України відбулася у Зарваниці

15-16 липня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася щорічна Всеукраїнська проща за припинення війни та перемогу України.

З нагоди прощі у Соборі Зарваницької матері Божої відбулася Божественна Літургія, яку очолив Глава та Отець Української греко-католицької церкви – Блаженніший Святослав Шевчук.

«Традиційна проща до Зарваниці цими вихідними відбулася на Тернопільщині. На жаль, у попередні роки вона небула такою масовою, оскільки ми переживали пандемію COVID-19, згодом початок повномасштабного вторгнення. Нашій державі понад 1035 років християнства і я впевнений, що це буде ще століттями, - відзначає міський голова Сергій Надал. -  Адже ми маємо надійних воїнів-захисників, справжню еліту українського народу, мільйонну армію волонтерів і тих, хто підтримує економіку, тому ми обов’язково переможемо в цій війні. Щодня ми молимося, щоб Господь дарував свій захист, здоров’я, мужність нашим військовим. Дякуємо духовенству за допомогу фронту, армії та чин капеланства. Щиро молимося за мир, перемогу і нехай всі наші захисники повертаються до своїх сімей живими та неушкодженими».

До слова, Марійський духовний центр «Зарваниця» – одна з найбільших святинь Української греко-католицької церкви. Собор Зарваницької Божої Матері має статус малої базиліки, куди на прощі щороку приїжджають віряни не лише з України, а й з усього світу.

 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер