images/stories/logosait_new.jpg

 

На трасі "Тернопіль – Львів" на час ремонту повністю перекриють міст

Фото ілюстративнеФото ілюстративне
На одній з головних транспортних магістралей області – автодорозі М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська – стартував ремонт мосту через річку Стрипа.

Як повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури, наразі ведуться підготовчі роботи. Підрядна організація влаштовує тимчасову об’їзну дорогу, якою буде спрямовано рух транспорту на час виконання ремонту.  Проїзд самої переправою буде повністю перекритий.

"Міст через річку Стрипа розташований на обході міста Зборів. В результаті тривалої експлуатації та збільшення транспортного навантаження впродовж останніх 10 років відбулася руйнація прогонових балок, карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди. Ці пошкодження загрожують руйнуванням мосту та повній паралізації руху транспорту на дорозі міжнародного значення і стратегічному гуманітарному коридорі", – розповіли у Службі відновлення.

У червні 2023 року Кабмін спрямував на ремонт об’єкта субвенцію – залишок виділених минулого року Європейським інвестиційним банком кошти. Це один з 3 об’єктів транспортної інфраструктури у Тернопільській області, які ремонтуються коштом ЄІБ.

На об'єкті планують замінити прогонову будову, відремонтувати опори, влаштувати перехідні, розподільчу плиту, тротуари, нанести гідроізоляцію та захисне покриття тротуарів, провести антикорозійний захист підмостових поверхонь, влаштувати 2 шари асфальтобетонного покриття, та на завершення – нанести розмітку, встановити нове бар’єрне і перильне огородження.

Довідково. 36-метровий залізобетонний міст через річку Стрипа був зведений у 1986 році. Цей ремонт буде першим з моменту будівництва.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер