images/stories/logosait_new.jpg

 

Батьки та школярі Української гімназії імені Івана Франка збираються на сесію Тернопільської міської ради

Українська гімназіяУкраїнська гімназія
Завтра, 28 липня, о 09.00 має відбутися чергове засідання сесії Тернопільської міської ради.

Школярі та батьки з Української гімназії імені Івана Франка збираються на прогулянку на вулицю Листопадову, саме на 9-ту годину ранку.

І хоча сесія відбудеться, як завжди дистанційно, батьки та учні сподіваються, що депутати звернуть увагу на позицію більшості щодо скасування рішення сесії про об'єднання Української гімназії та технічного ліцею.

Нагадаємо, 9 червня цього року, депутати ТМР ради прийняли рішення щодо об'єднання Української гімназії імені Івана Франка та технічного ліцею, згодом було оголошено конкурс на посаду директора новоствореного освітнього закладу і навіть визначено переможця.

Батьки та школярі гімназії виступили і проти об'єднання і проти призначення нового керівника гімназії.

Тому завтра збираються на прогулянку під стіни мерії на вулицю Листопадову.

"Шановна гімназійна родино, випускники, гімназисти, свідомі Тернополяни! Завтра, 28.07 о 9 годині депутати Тернопільської міської ради зберуться на сесію у міській раді (що на вулиці Листопадовій, 1), де, маємо сподівання, обранці народу будуть розглядати питання скасування свого попереднього рішення про обʼєднання двох закладів: Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка та Тернопільського технічного ліцею. Ми впевнені, що коли депутати на минулій сесії приймали це рішення, то були введені в оману тими людьми, які це рішення лобіювали! Ми два тижні намагаємось роз'яснили усім, зокрема і народним обранцям, суть питання із законним обґрунтуванням і сподіваємось, що нас почують. А щоб наші народні обранці не стали інструментом нових маніпуляцій з боку тих людей, які досі називають чорне білим, які впевнені, що можна ховатися за управлінські посади і провертати свої хитромудрі схеми, а громадськість промовчить, йдемо з 9 годину на сімейну прогулянку вулицею Листопадовою випити кави (чи вітамінізованого напою з термоса) і зʼїсти морозива у стаканчику"йдеться у дописі Української гімназії імені Івана Франка.

Вчора, голова міської фракції "ЄС" Віктор Овчарук зареєстрував звернення у міській раді від Ініціативної групи батьківського комітету учнів щодо скасування рішення сесії ТМР від 9 червня цього року про об'єднання Української гімназії імені Івана Франка з технічним ліцеєм.

Також, відбулося засідання Правління Громадської ради при Тернопільській обласній військовій (державній) адміністрації, на якому було розглянуто питання про надання правової допомоги ініціативній групі батьківського комітету учнів Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка (м.Тернопіль вул. Коперніка, 14)

"Ініціативна група вимагає скасування рішення Тернопільської міської ради № 8/26/14 від 09.06.2023 року «Про реорганізації закладів освіти» та рішення Тернопільської міської ради №8/п27/02 від 14.06.2023 року «Про внесення змін і доповнень в рішення міської ради від 09.06.2023 року №8/26/14 «Про реорганізацію закладів освіти».Запропоновано схвалити діяльність ініціативної групи батьківського комітету учнів Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка в межах чинного законодавства і надати правову допомогу в питаннях скасування процедури обєднання цих навчальних закладів", - йдеться у дописі громадської ради.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер