images/stories/logosait_new.jpg

 

На сесії Тернопільської міської ради депутати поставили крапку в питанні об'єднання Української гімназії та технічного ліцею

Українська гімназія імені Івана ФранкаУкраїнська гімназія імені Івана Франка
Сьогодні, 28 липня, відбувається чергове засідання сесії Тернопільської міської ради.

Під час сесійного засідання, під стінами мерії зібралися батьки та учні Української гімназії, а також батьки та викладачі технічного ліцею.

Нагадаємо, 9 червня цього року депутати ТМР прийняли рішення про об'єднання двох освітніх закладів - Української гімназії імені Івана Франка та технічного ліцею.

Невдовзі було проведено конкурс та попередньо визначено переможця об'єднаного освітнього закладу.

Та батьки гімназистів виступили проти і об'єднання Української гімназії і технічного ліцею та проти призначення нового керівника освітнього закладу і звернулися з цим питанням у МОН.

У Міністерстві вирішили розібратися.

Натомість, сьогодні, під час чергового засідання сесії ТМР, під стінами мерії зібралися батьки та учні Української гімназії та батьки і викладачі технічного ліцею.

Депутати розглянули питання про розгляд звернення щодо скасування рішення ТМР про об'єднання двох освітніх закладів - Української гімназії імені Івана Франка та технічного ліцею у Тернополі.

На сесію прийшли представники батьківських та педагогічних колективів гімназії та ліцею.

"Цього року гімназія святкує 125 років,наголосила Ліля Проць, представник громадської організації, яка представляє інтереси батьків Української гімназії. - Гімназія має усі профілі, і має високі рейтинги у навчанні, тому вважаємо недоцільним об'єднання Української гімназії та технічного ліцею. На сьогодні немає чіткого плану оптимізації освітніх закладів Тернополя. Немає згоди батьків гімназії на об'єднання, немає згоди педагогічного колективу гімназії. Тому просимо скасувати рішення про об'єднання технічного ліцею та Української гімназії".

Висловили свою думку також батьки з технічного ліцею та директорка ЗОШ №28 Лілія Вавринів, директор школи-ліцею №6 Олександр Остапчук, які відзначили, що виступають за об'єднання двох закладів освіти.

Свою позицію пояснив також директор Української гімназії Анатолій Крижанівський.

"Я хотів би змалювати картину, як все відбувалося - в кінці травня мене і заступників викликали в управління освіти, щоб повідомити, що буде реорганізація у формі злиття, це нам було вкрай неприємно, я спитав, що мені сказати людям - що хочете революції - ми пішли. Далі я спілкувався з профільним заступником, була зібрана одна комісія, ми висловлювали свою думку, що це не слід робити, тим більше цього року, ми святкуємо 125 років. Але тим не менше комісії були зібрані, аргументи не були почуті, далі йшло до сесії, сесія була запропонована на 9 червня, я побачив, що це питання на сесії, я вже як голова ліквідаційної комісії, тут я створював, а тут маю ліквідовувати, я планував, що ми станемо ліцеєм, але просто змінимо назву,сказав Анатолій Крижанівський, директор Української гімназії.Батьки підійшли до мене з цим питанням, я сказав, що депутати розберуться і тут сесія - депутати проголосували за об'єднання, і 14 червня я пішов до ліквідатора, оскільки я голова ліквідаційної комісії, десь 20-21 червня я взнав, що був оголошений конкурс на посаду директора - я зайшов до Ольги Петрівни Похиляк, я на конкурсі не буду, я залишу свою посаду і свою педагогічну кар'єру. Два кандидати мали зустріти з колективом, і педагоги образилися на мене, бо мене не було на конкурсі, підійшли до мене батьки - я не подавав документи, мене не було, я пояснив, шановні батьки я тверезо не йду на конкурс, оскільки новий заклад - нова генерація. Але це все треба було обговорити. Це не було зроблено. Не було плану реорганізації освітніх закладів Тернополя. Ось цю ідею батьки підхопили - відтермінувати це об'єднання, вивчити та скасувати рішення про об'єднання, я думаю, що це реально зробити крок назад. Педагогів ми не збирали, але батьки проти цього об'єднання. Я вас прошу - відтермінуємо це рішення на рік, чи скасуємо це рішення".

Наталя Заставецька мати двох гімназистів попросила також час на повторне обговорення цього питання.

"Прошу, щоб ваші імена не були вписані в історію гімназії, як антигерої", - відзначила Наталя Заставецька.

Начальниця освіти ТМР Ольга Похиляк наголосила на реформі НУШ.

"Третій етап реформи є складним, але він здійснюється. І на сьогодні у Тернопільській громаді перейменован 12 закладів, минулого року створено ліцей мені Герети. Українська гімназія не перша. По цьому питанню проводилися робочі зустрічі, наради, щоб затвердити план реорганізації освітньої мережі Тернополя. Впродовж травня-червня проводилися переговори з директорами гімназії та ліцею щодо об'єднання цих двох закладів і матеріально-технічна база та решту чинників вже відповідають усім стандартам НУШ з трьома та більше профілями", - зауважила Ольга Похиляк.

Свою думку висловили також депутати ТМР Марія Баб'юк, Віктор Овчарук, Антон Горохівський, Ігор Турський, Іван Сороколіт.

"Зараз ставимо питання на голосування про скасування рішення", - відзначив Сергій Надал.

Більшість депутатів проголосували - "утрималися", відтак попереднє рішення про об'єднання освітніх закладів не відмінили. "3а" 12, проти 0, решту депутатів  утрималися.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер