images/stories/logosait_new.jpg

 

Працівник військкомату торгував довідками на Тернопільщині: послали на фронт

На Тернопільщині викрили працівника військкомату та чотирьох його спільників, які підробляли документи для ухилення від мобілізації для виїзду за кордону; посадовця ТЦК звільнили і відправили на схід України.

Джерелопресслужба Офісу генпрокурора, пресслужба Нацполіції Тернопільської області, пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

Деталі: Фігурантам 19, 24, 27, 29 та 31 рік. За інформацією слідства, вони виготовляли для жителів області фіктивні документи за 3000 доларів США з однієї людини.

Поліція повідомляє, що такою "послугою" скористалися понад тридцяти осіб, шестеро з яких вже виїхали за кордон. Документування їхньої діяльності велось з лютого 2023 року.

У рамках кримінального провадження проведено одночасно 11 обшуків за місцями здійснення злочинної діяльності, проживання фігурантів та в їхніх автомобілях. Виявлено та вилучено різного роду документи, зокрема, вже підписані та скріплені печаткою довідки військово-лікарської комісії, чисті бланки, тимчасові посвідчення військовозобов’язаного, гербову печатку і кутовий штамп Тернопільського ОМТЦК та СП, лікарські печатки, штампи медичних закладів, комунальних підприємств та інші довідки. Вилучено та поміщено на арешт-майданчик два автомобілі, що належать підозрюваним.

Трьом зловмисникам оголошено підозри за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою). Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Працівник військкомату підозрюється у сприянні порадами, вказівками в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб (частина 2 ст. 332 ККУ).

Він звільнений із посади та переміщений по службі до військової частини бойового складу на сході країни.

Поліція повідомляє, що підозрюваним загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі. Прокуратура повідомляє, що від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Встановлюються інші особи, причетні до злочину.

ТЕТЯНА ЛОЗОВЕНКО

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер