images/stories/logosait_new.jpg

 

У магазини Тернопільщини могли завезти отруйний фрукт з Перу

фото ілюстративнефото ілюстративне
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області попереджають про небезпечний фрукт, який міг потрапити на прилавки магазинів у нашому регіоні з Перу.

"Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 04 серпня 2023 року № 2023.4661-fup3 стосовно виявлення кадмію в авокадо (0,069±0,017 mg/kg-ppm) з Перу (виробник: Agro San Jacinto S.A.C.), що експортувалось з Польщі (оптовик: RK-Impex.PL SP.ZOO, Przemysl) до України (отримувач: ТОВ «Вподобайка», площа Десятого Квітня 1, к. 52, м. Одеса, 65009)", - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Спеціалісти просять у разі виявлення даного фрукту в обігу негайно повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10).

До слова: кадмій – це важкий метал, високотоксичний, отриманий майже виключно як побічний продукт при рафінуванні цинкових руд і асоційований з остеопорозом (крихкість кісток), захворюваннями печінки та нирок.

Серед клінічних проявів прийому кадмію виділяють такі симптоми, як нудота, блювота, біль у животі і головний біль.

 

На зображенні може бути: текст

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер