images/stories/logosait_new.jpg

 

У Підмосков'ї прогримів вибух на військовому заводі

У Підмосков'ї прогримів вибух на військовому заводі
ФОТО РИА НОВОСТИ

У російському Підмосков'ї стався вибух на оптико-механічному заводі, який виробляє приціли, прилади нічного бачення та ін.

Джерело: РИА НовостиТАСС, російський Інтерфакс із посиланням на екстрені служби та місцеву владу, Telegram-канал Baza

Деталі: Вибух пролунав на заводі в Сергієвому Посаді. Там оголошено "тотальну евакуацію", на місце прибули силовики і голова округу.

Telegram-канал Baza повідомляє, що вибух стався нібито на "складі з піротехнікою", що є "щонайменше 22 поранених" і "під завалами можуть перебувати люди". На місце приїхало більше десятка машин швидкої допомоги.

Довідково: Це одне з найстаріших підприємств оптичної галузі в РФ. Завод виробляє, зокрема, оптичні авіаційні приціли, теплопеленгатори, головки самонаведення, станції лазерного виявлення, спостережні прилади, а також прилади нічного бачення, біноклі та ін.

Влітку минулого року на цьому заводі сталася потежна пожежа. Повідомлялось, що палали складські приміщення.

Оновлено о 11:34: Екстрені служби у коментарі ТАСС запевняють, що причиною вибуху нібито був "людський фактор". Зруйновано склад на площі 1,6 тис. кв. метрів.

Оновлено о 12:20: Губернатор Підмосков'я заявляє про понад 30 поранених. Він стверджує, що ангар, у якому знаходився склад, орендувала приватна компанія.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер