images/stories/logosait_new.jpg

 

Зеленський зустрівся з королевою Данії

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Копенгагена зустрівся із королевою Маргрете ІІ та членами королівської родини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пресслужба президента оголосила в офіційному Telegram.

Зеленський зазначив, що Київ цінує особисту підтримку королівською родиною гуманітарних зусиль данських і міжнародних організацій, що діють в Україні.

"Заяви та дії королівської родини Данії на підтримку України й українського народу дуже багато важать для нас… Дякуємо данському народу, уряду й парламенту за потужну гуманітарну, фінансову та військову допомогу Україні. Завжди будемо вдячні за підтримку та взаєморозуміння, яке зустрічає тут наша боротьба за життя й свободу", – прокоментував Володимир Зеленський.

Перед цим український президент виступив у парламенті Данії.

Нагадаємо, на зустрічі з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен стало відомо, що Копенгаген вирішив передати Україні 19 винищувачів F-16.

Міністерка оборони Данії сказала, що умовою надання винищувачів Україні є їхнє використання виключно над територією України.

Під час візиту в Нідерланди Зеленський оголосив, що Україна отримає 42 винищувачі F-16 після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер