images/stories/logosait_new.jpg

 

Сподіваючись отримати швидкий кредит, жителька Тернополя потрапила у шахрайську пастку


До співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від 41-річної жительки обласного центру про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа її 2 500 гривень.

Зі слів потерпілої, вона хотіла оформити онлайн-кредит. На одному із сайтів знайшла відповідне оголошення. Зв’язалася з представником вказаної компанії: спілкувалася з ним телефоном і переписувалася у месенджері. Потерпілу запевнили, що їй нададуть онлайн кредит готівкою у розмірі 250 тисяч гривень. Проте спочатку їй необхідно було оплатити 2 500 гривень страхового внеску. Жінка перерахувала на рахунок «компанії» гроші. Їй скинули договір про оформлення кредиту та почали ще видурювати кошти під різними приводами. Тоді і тернополянка запідозрила щось неладне: кредиту вона так і не отримала, і «страховий внесок» їй не повернули.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття афери.

Правоохоронці звертаються до краян не довіряти незнайомцям та не вестися на сумнівні пропозиції, а тим паче, коли мова йде про гроші. Оформлюйте кредити лише у банківських установах.

У випадку, якщо потерпіли від шахраїв, не зволікайте та повідомляйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер