images/stories/logosait_new.jpg

 

Мати військового з Тернопільщини переконана, що поховала не свого сина

Мати військового з Тернопільщини переконана, що поховала не свого сина (відео)
Олена Бондарчук рік тому втратила сина.

Їй повідомили, що Олексій Карпов загинув на полі бою. Але молитися біля могили рідної дитини мати не може, бо переконана, що у домовині – тіло іншої людини.

На Тернопільщину хлопець разом із сім’єю переїхав ще у 1997 році, повідомляє "Тернопіль 1".

Тоді йому було 8. Він навчався у Тернополі, здобув освіту автослюсаря. Згодом пішов в армію, служив у морському флоті. Одружитися не встиг – почалася АТО, а після повномасштабного наступу росії Олексія мобілізували.

23 серпня 2022 року чоловік не вийшов на зв’язок з рідними. А наступного дня матір уже отримала звістку, що її син загинув. Сказали, що на війні хлопець отримав пряме попадання в грудну клітку під час одного з артобстрілів.

Через тиждень після цієї звістки хлопця привезли у Тернопіль. 3 вересня його поховали на Збаразькому кладовищі. І хоча тіло у домовині вже було біля матері, та відкривати труну батькам не дозволили.

Згодом матері віддали речі бійця, які, власне, й стали причиною сумнівів, адже вони були не Олексія.

Свідоцтво про смерть рідним видали доволі швидко. Тоді сім’я звернулася до Збаразького військового комісаріату, аби з’ясувати чиї речі їм дали. Там порадили провести ДНК-експертизу, яка підтвердила, що вони належать іншій людині.

Жінка у розпачі звернулася до адвоката. Результати досліджень допомогли Олені знайти ймовірну матір хлопця, якого поховали у Збаражі. Детальніше – у сюжеті "Тернопіль 1":

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер