images/stories/logosait_new.jpg

 

Гусятинські поліцейські викрили неповнолітнього у крадіжці 15 тисяч гривень із чужої банківської картки


Потерпіла, жителька Тернополя, дізналася про те, що її банківською карткою скористалася невідома особа після того, як їй почали надходити сповіщення про необхідність сплатити борг. За допомогою звернулася до працівників поліції.

До співробітників відділення поліції № 3 міста Гусятин надійшло повідомлення від жительки Тернополя про те, що невідома особа викрала 15 тисяч гривень з її банківської картки. Зі слів дівчини, картку вона загубила декілька місяців тому, коли гостювала у свого дідуся у Хоросткові. Електронний гаманець вона не заблокувала.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники поліції встановили особу, яка скористалася карткою заявниці. Це 14-річний житель Хоросткова. Хлопець, знайшовши на вулиці картку, декілька разів розрахувався нею в магазині. Загальна сума – 15 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 ККУ (крадіжка). Триває досудове розслідування.

Поліцейські наголошують, що використання чужих банківських карток кваліфікується як крадіжка коштів (ст.185 Кримінального кодексу України) і тягне за собою кримінальну відповідальність. Якщо ви знайшли чужу платіжну картку, віддайте її до найближчого банківського відділення або зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови та заблокуйте її.

Якщо ж ви є власником банківської картки з безконтактним способом розрахунку, постійно контролюйте її наявність. Після виявлення відсутності вказаного платіжного засобу, одразу ж повідомте про це на гарячу лінію банку, щоб заблокувати можливість її використання.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

гусятинські поліцейські викрили неповнолітнього у крадіжці 15 тисяч гривень із чужої банківської картки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер