images/stories/logosait_new.jpg

 

Порядок проведення мирних зібрань під час дії воєнного стану на території Тернопільщини

З 24 лютого Указом Президента України «Про запровадження воєнного стану» №64/2022 дозволені обмеження певних конституційних прав, зокрема й права на мирні зібрання, гарантовані статтею 39 Конституції України.

Окрім того, стаття 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» дозволяє військовим адміністраціям та військовому командуванню встановлювати додаткові обмеження. Відповідно до цієї норми рішенням Ради оборони Тернопільської області від 06.05.2022 № 50 з 07.05.20222 на період введення воєнного стану заборонено проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів без попереднього погодження з обласною військовою адміністрацією та виключно з дотриманням заходів правового режиму воєнного стану.

За порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій передбачена адміністративна відповідальність відповідно до статті 185-1 КУпАП.

Поліцейські звертаються до організаторів мирних зібрань заздалегідь інформувати обласну військову адміністрацію про проведення таких заходів та дотримуватися норм чинного законодавства.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер