images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відбулися урочистості з нагоди 35-річчя створення муніципального духового оркестру «Оркестра Волі»

Цими вихідними у Тернополі відбувся творчий бенефіс «Повернись живим» з нагоди 35-річчя заснування Муніципального духового оркестру «Оркестра Волі». Захід відбувся у приміщенні Тернопільської обласної філармонії.

Привітав творчий колектив з нагоди ювілейної дати й міський голова Сергій Надал.

«В далекому 1990 році одним з перших в Україні «Оркестр Волі» став виконавцем національного гімну «Ще не вмерла Україна» та духовного гімну «Боже Великий Єдиний». Був ініціатором запровадження українських національних маршів в Збройних Силах Української держави, – зазначив Сергій Надал. – Святкуємо творчий бенефіс «Оркестру Волі» «Повернись живим». Ці слова стали молитвою, які щодня промовляють десятки тисяч українських батьків, жінок та дітей. Переконаний, щоб під звуки наших славних маршів Герої повернуться додому та знову возз’єднаються українські родини. Мир запанує на українській землі після нашої спільної Перемоги».

З нагоди 35-річчя заснування Тернопільського муніципального духового оркестру «Оркестра Волі» міський голова вручив подяки, цінні подарунки (наручний годинник) та Нагородні знаки 15 музикантам колективу.

Довідка. Колектив «Оркестра Волі» створив 1988 року викладач Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької Г. Марченко (перший художній керівник і диригент). «Оркестра Волі» – багатолітній учасник мистецьких, громадсько-культурних і політичних заходів на Тернопільщині та за її межами. У репертуарі – інструментальні обробки, твори українських і зарубіжних класиків та сучасних композиторів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер