images/stories/logosait_new.jpg

 

Спіймали банкіра з Кременеччини, який незаконно відправляв чоловіків за кордон

Спіймали банкіра з Кременеччини, який незаконно відправляв чоловіків за кордон
У Тернопільській області спіймали банкіра, який незаконно відправляв чоловіків за кордон під час воєнного стану.

Житель Кременеччини, вносивши дані у систему «Шлях», посприяв 83 ухилянтам перетнути державний кордон України.

Відомо, що працівник одного з банків, маючи доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які здійснювали міжнародні перевезення, без їх відома вносив дані військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях» як водіїв транспортних засобів.

«3 водії автобусів та вантажівок, які їздили в країни Євросоюзу та повертались в Україну платили обвинуваченому по 2 тис. грн за кожну поїздку», - повідомила прокурор у кримінальному провадженні Ольга Волошин.

За її словами, використовуючи вищевказану схему з втручанням у систему «Шлях», банкір сприяв у перетині держкордону ухилянтам, які виїжджали з України водіями транспортних засобів, але не повертались назад.

«Своїх клієнтів він знаходив, даючи оголошення в інтернеті про можливість влаштувати легальний виїзд за кордон. «Послугами» чоловіка скористались 83 військовозобов’язаних, які не повернулись в Україну», - зазначила Ольга Волошин.

Обвинувальний акт щодо жителя Кременця, обвинуваченого у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому повторно, з корисливих мотивів, у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих) систем, що призвело до підробки інформації, під час дії воєнного стану (ч. 2 ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 361 КК України), прокурори Тернопільської обласної прокуратури уже скерували до суду.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер