images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянин перерахував гроші за неіснуючий товар, правоохоронці встановлюють обставини афери


Схема шахрайства добре відома, проста, але й надалі дієва: оголошення, приваблива ціна, і обов’язкова оплата товару перед відправкою. Саме так зловмисники продовжують заробляти на довірі.

На шахрая натрапив в мережі 40-річний мешканець Тернополя. Він купував запчастини до автомобіля вартістю майже  5 тисяч гривень.

На післяоплату, продавець не погоджувався, а ремонт авто був потрібен терміново, тож потерпілий погодився на переказ коштів. Він оплатив товар, однак нічого не отримав.

Зазвичай шахраї в мережі не мають жодного товару, а створюють фейкові лоти з продажів, або ж навіть цілі сторінки відомих онлайн-платформ з продажу. Жертва реагує на привабливу ціну або ж дефіцитний товар і потрапляє в шахрайську схему.

Запам’ятайте: аферист, не буде вести переписку в особистому кабінеті на сайті продаж, а одразу прохатиме зв’язатися з ним через додатки Вайбер Телеграм, тощо. Не погоджується зловмисник і на наложений платіж, або сам під різними приводами буде дізнаватися дані Вашої картки.

Правоохоронці радять не перераховувати гроші наперед ні за доставку, ні за сам товар, перевіряти банківські картки, телефони та сумнівні посилання в мережі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер