images/stories/logosait_new.jpg

 

В Україні зареєстрували ще три випадки нового субваріанту коронавірусу

У грудні в Україні зареєстрували три випадки Pirola – нового субваріанту коронавірусу.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

"Три випадки субваріанту коронавірусу "Пірола" виявили минулого тижня. Два у Вінницькій області та один у Кропивницькому. Захворілі – жінки старше 50 років", – зазначив  головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, зараз територією України циркулює 17 штамів вірусу SARS-CoV-2 – це різні субваріанти штаму "Омікрон", і за ними ведеться епідеміологічне спостереження як на рівні України, так і в усьому світі. У кожного субваріанту є певні особливості, але за клінічними симптомами це або середній, або легкий перебіг захворювання.

Симптоми "Піроли" такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Нагадаємо, вперше цей субваріант ковіду був зафіксований влітку в Ізраїлі, потім його виявили в США, Данії та Великобританії. В Україні перший лабораторно підтверджений випадок "Піроли" зареєстрували на Рівненщині у листопаді у 20-річного чоловіка.

Загалом за минулий тиждень в Україні зареєстровано 8 709 випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 43 українців, старше 30 років.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер