images/stories/logosait_new.jpg

 

Після корупційного скандалу та народження дитини, у Верховній Раді з'явилася народна депутатка з Тернополя Людмила Марченко

Людмила Марченко
Сьогодні, 10 січня, у сесійній залі Верховної Ради України, після тривалої перерви у зв'язку з корупційним скандалом та народженням другої дитини, з'явилася народна депутатка від партії "Слуга народу" з Тернополя - ЛюдмЛюдмила Марченкоила Марченко.

Про це "Тернополянам" стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, у липні 2023 року детективи НАБУ навідалися з обшуком до народної депутатки Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колеснік.

Нардепці та її помічниці інкримінують - зловживання впливом - за даними слідства, Марченко через свою помічницю Колеснік брала гроші, натомість вирішувала питання - виїзду за кордон для військовозобов'язаних чоловіків.

Нардепка від "Слуг народу" Людмила Марченко разом зі своєю помічницею пообіцяли за надання неправомірної вигоди забезпечити ухвалення уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи «Шлях».

Надалі уповноваженими особами обласної військової адміністрації надано відповідний дозвіл особі (як водію) на перетин державного кордону.

Свої «послуги» нардепка та її помічниця оцінили у 5 300 дол. США.

Після отримання другого «траншу» у 2 800 дол. США детективами НАБУ осіб було викрито в одержанні неправомірної вигоди.

5 липня помічниця передала гроші нардепці, та щось запідозрила та викинула долари через кам'яну огорожу, але НАБУ та САП зробили відеозапис.

Марченко не затримували, а напикінці вересня депутатка вдруге стала матір'ю.

А вже в грудні 2023 року, прокуратура скерувала до суду справу щодо нардепа Людмили Марченко з Тернополя та її помічниці Насті Колеснік.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України, їм загрожує - покарання у виді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

А сьогодні, 10 січня, депутака Людмила Марченко вперше після довгої перерви завітала на засідання Верховної Ради України.

До слова, у ці дні нардепи мають розглянути у першому читанні законопроект про мобілізацію.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер