images/stories/logosait_new.jpg

 

"Конспект по сектовєдєнню": директор заповідника показав, чого вчили дітей у Миколаївському соборі (фото)

"Конспект по сектовєдєнню": директор заповідника показав, чого вчили дітей у Миколаївському соборі (фото)
Директор Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника Василь Ільчишин оприлюднив деякі книжки та зошити, власне чому і яким наукам вчили дітей у Миколаївському соборі, який раніше належав прихильникам московського патріархату.

Серед наук - усі книжки до речі на російській мові - "История христианской церкви", "Конспект по сектовєдєнню", а також відповідні конспекти у зошитах.

На дошці пише російською мовою, натомість на стінах діти писали українською.

"Пройшов деякий час, вляглись емоції і тепер час дати об'єктивну оцінку подій, деяких аспектів! Зокрема, що стосується "так званого виселення" і перебування неповнолітніх у келіях Миколаївського собору - пам'ятки архітектури національного значення, та функціонування "так званого (юридично не існуючого) Кременецького духовного училища УПЦ МП" і тд. Цікаво, чи ті діти вчилися? І питання, - якої "грамоти"? І якою мовою? Я тепер задумуюсь про збереження цих "графіті", адже це теж частина нашої історії, якою б вона іронічною не була, але це теж історія! Друге питання, що це за предмет такий викладали як "Сектоведіньє"? Для історії я приберіг примірник конспектів і покажу охочим! Є ще багато питань без відповідей! Зрештою, читайте графіті))) Для зацікавлених журналістів зрадістю проведу екскурсію", - відзначив Всиль Ільчишин.

Нагадаємо, раніше дане приміщення належало прихильникам московського патріархату і тільки після рішення суду, за допомогою поліції звідти вдалося виселити послушників мп.

Тоді прихильники мп заявили, що поліція та директор заповідника викидали дітей, які там жили і навчалися, на вулицю.

 

 

 

 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер