images/stories/logosait_new.jpg

 

Суддя Багрій – за кримінал? У Тернополі потерпілі, яким спалили елітні авто, звинувачують суд в необ’єктивності

Суддя Багрій – за кримінал? У Тернополі потерпілі, яким спалили елітні авто, звинувачують суд в необ’єктивності
Тернопільські бізнесмени, яким спалили три дорогі автівки, звинувачують суд під керівництвом судді Багрія в умисному затягуванні справи.

Вони вважають, що суддя та злочинці співпрацюють.

У нашу редакцію знову звернулися потерпілі – Тарас Синишин, Руслан Синишин та Ярослав Сирота. Чоловіки та їхні сім’ї збентежені. Вони кажуть, що судові засідання затягують зумисно.

– Схоже, суддя Багрій та його колеги вже забули про наші протестні настрої, тому хочуть «спустити все на гальмах». Та ми не здамося! Якщо потрібно буде, то підемо до Верховного Суду,  кажуть потерпілі.

Суддя Багрій «зливає» справу?

Серед причин, через які переносять засідання, потерпілі називають такі: зміна адвокатів підозрюваних, їх хворобливий стан, незапланована відпустка судді Делікатної, технічні несправності у судовій залі тощо.

Потерпілі кажуть, що більша частина судових засідань під керівництвом Багрія були підготовчими, а по суті справу майже не розглядали. Вони не розуміють, чому, наприклад, технічні несправності у судовій залі не можна вирішити до початку слухання справи, а забирати на це кілька годин часу.

І хоч у пресслужбі суду звинувачення у затягуванні справи відхиляють, та ситуація складається доволі цікаво…

– Ще восени 2022 року спалили перше авто, потім було ще два підпали. З того часу ми не можемо спокійно спати, адже Палагнюка та його поплічників все ніяк не можуть відправити «за ґрати», хоча докази є стовідсоткові. Виглядає все так, наче злочинці добряче підплатили судді Багрію та прокурору Барабану. Інакше не пояснити, чому засідання щоразу переносять через якісь безглузді відмовки,  розповів потерпілий Тарас Синишин.

Нагадаємо, півтора року минулого з часу резонансного підпалу трьох елітних автівок у Тернополі.

У вересні 2022 року за три місяці на згарище перетворилися три дорогі автівки – Mercedes-Benz E220D, BMW X5 та Mercedes-Benz GLA 250. Загальна сума збитків становить майже 150 тисяч доларів.

Головним підозрюваним у підпалі машин виявився відомий 65-річний бізнесмен Михайло Палагнюк, який є власником торгово-готельного комплексу «Золоте кільце», що на масиві Східний. Виконавці злочинів – троє найманців. Спалені авто належали колишнім бізнес-партнерам Палагнюка.

Справу слухають у Тернопільському міськрайонному суді під керівництвом головуючого судді Тараса Багрія. Прокурор – Юрій Барабан.

«Ми з сусідами вже давно забули про спокійний сон»

Сім’ї потерпілих повідомляють про психологічний тиск. Вони розповідають, що понад півтора року живуть у постійному напруженні та страху.

– Звісно, щодня ми думаємо, чи не повториться це знову. Мова йде не лише про матеріальні збитки, а, в першу чергу, про наш моральний стан. Вночі не можемо спати спокійно ні ми, ні сусіди довкола. Як тільки чуємо якийсь стукіт надворі – одразу весь будинок виходить дивитися, чи часом не горять машини. Сусіди щоразу питають: «Ну що там? Ще досі не закрили злочинців?» –поділився Ярослав Сирота.

Із початку повномасштабної війни потерпілі передали українським воїнам на передову вже понад 20 автомобілів через Березовицьку громаду. Кажуть, у той час коли одні наближають перемогу, інші – палять авто та ще й уникають відповідальності.

Також потерпілі розповідають, що поблизу своєї роботи часто помічають авто обвинуваченого Палагнюка.

– Дуже насторожує, що поки Палагнюк та злочинці на волі, за нами часто стежать підозрілі авто. Схоже на те, що він знову планує щось заподіяти через третіх осіб,  пояснив Тарас Синишин.

«Якщо так буде далі – підемо до Верховного Суду»

У вересні минулого року під Тернопільським міськрайонним судом відбувся мирний пікет. Тоді кілька десятків людей вимагали суддю Багрія відправити «за ґрати» фігурантів резонансної справи –Палагнюка та його найманців.

– Одразу після пікету судді «заворушилися», однак тепер знову справа ледве «плентається». Збираємося знову йти під міськрайонний суд з протестом. Якщо і це не допоможе – поїдемо під Верховний Суд,  підкреслив потерпілий Руслан Синишин.

Далі буде…

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер