images/stories/logosait_new.jpg

 

Молитви, майстер-класи та зустріч з психологами: у Зарваниці відбувся ретрит для родин загиблих та полонених воїнів

Молитви, майстер-класи та зустріч з психологами: у Зарваниці відбувся ретрит для родин загиблих та полонених воїнів
Понад 30 сімей загиблих Героїв, а також тих, хто перебуває в полоні та зник безвісти, зібралися у Марійському духовному центрі «Зарваниця».

Тут благодійний фонд «Карітас Тернопіль» та Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ організували дводенний ретрит.
Захід відбувся за підтримки Тернопільської обласної організації ветеранів війни.
Упродовж двох днів учасники мали нагоду розділити біль, помолитися, набратися енергії, відпочити душею, поспілкуватися та провести час у дружньому оточенні людей.
– Війна завдає жахливих психологічних травм тим, хто втратив рідних. Аби пережити цей важкий період, необхідна сильна підтримка небайдужих, співчуття та професійна допомога духівників і психологів. Для цього «Карітас» започаткував проєкт, щоб підтримувати сім’ї, чиї рідні загинули, перебувають в полоні чи зникли безвісти. Ми також долучилися до цієї ініціативи благодійного фонду, – розповів співзасновник ГО «Тернопільська обласна організація ветеранів війни» Володимир Камінський.

photo17090174271
Під час першого дня ретриту родини загиблих воїнів та тих, хто в полоні, взяли участь у літургії, яку очолив директор тернопільського «Карітасу» Роман Загородний у співслужінні з заступником економа Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії отцем Петром Порохоньком. Також спілкувалися із Владикою Володимиром Фірманом і виготовляли патріотичні вервиці, зустрілися із психологами. Водночас для дітей фахівці дитячих проєктів БФ «Карітас Тернопіль» підготували окрему насичену програму – ігри, квести та майстер-класи.
– Це перший захід у межах нашої співпраці з «Карітасом». Раді, що учасникам такий формат зустрічей став дуже корисним. Надалі будемо розширювати напрямки своєї допомоги, щоб підтримати родини, які постраждали від війни, – зазначив керівник ГО «Тернопільська обласна організація ветеранів війни» Тарас Пастух.

photo17090174273
Наступного дня учасники ретриту також взяли участь у літургії, зустрілися із духівником та відвідали визначні місця духовного центру.
– «Карітас» дякує усім учасникам ретриту за неймовірну атмосферу добра, розуміння, підтримки один одного. Низький уклін вам за мужні та героїчні вчинки ваших синів та чоловіків! Дякуємо за співпрацю Тернопільської обласної організації ветеранів війни, громадській організації «Рух ветеранів Лановеччини», благодійному фонду «Карітас України», – зазначили у тернопільському «Карітасі».

photo17090174272

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер