images/stories/logosait_new.jpg

 

Ангели, які наближають перемогу: у Тернополі відкрили виставку військового священника Олександра Левчука (фоторепортаж)

Картини із серії «Українські ангели» Олександр Левчук почав створювати на другий день після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

– Це наш цвіт! Це люди, які могли вторити майбутнє України! Така вже історія. Нашій нації, схоже, було суджено жити у період історичних перепуть. У цих роботах я хотів показати, що прості люди стають нашими героями, а не великі начальники. Вони не жаліють себе, а воюють з гордістю та звитягою. Українські герої пішли в бій з мирного життя, у якому присутні, на жаль, корупція, свавілля та інші злі речі. Наші воїни зберігають оту святість, оту відданість своїй державі, –наголосив капелан Олександр Левчук.

Чимало його колег, волонтерів та студентів прийшло на відкриття виставки. Серед них – художник Микола Шевчук.

– Сьогодні маємо дуже сонячний день. Тепло на душі не тільки від сонячного проміння, а від духовного проміння кожного з вас, хто прийшов на цю виставку. Отче Олександре, щирий вам поклін та дяка за вашу працю! Господь у свій час призиває кожного для своєї роботи. Отець Олександр покликаний служити словом Божим в храмі, але і пензлем він також несе Божу правду, пише український літопис для майбутнього покоління,  зазначив Микола Шевчук.

Виставку ікон організував центр ЮНЕСКО за підтримки Тернопільської міської ради.

Відвідати експозицію можна до 8 березня в Українському домі за адресою: м. Тернопіль. Бульвар Шевченка 27.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер