images/stories/logosait_new.jpg

 

Понад 47 тисяч гривень втратила жителька Теребовлянщини, спокусившись на онлайн-заробітки.

У соціальних мережах та телефонних месенджерах поширюється повідомлення про онлайн-заробіток. Людям обіцяють великий дохід за примітивну роботу в мережі. Поліцейські нагадують, це - шахраї.

Невідомі обіцяють чималий дохід за написання коментарів в соціальних мережах, поширення повідомлень, перегляди відео. Також жертвам пропонують викуповувати товар, вкладати гроші до фондових бірж, клеїти конверти, скручувати ручки.., словом, чого тільки не придумують лиш би залізти в чужу кишеню. А люди, як не дивно, ведуться на пропозиції, бо тверезо оцінити ризики ніколи, адже перед очима захмарні прибутки, обіцяні шахраями.

До співробітників відділення поліції №3 міста Теребовлі надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що невідома особа під приводом надання заробітку заволоділа її грошима в сумі понад 47 тисяч гривень. Як з’ясувалося, жінка в інтернеті знайшла оголошення про роботу онлайн. Зв’язалася з «роботодавцем». Їй запропонували надати реквізити банківських карт, аби туди згодом могли надходити кошти за виконану роботу. Заробітків потерпіла не дочекалася, а її гроші з банківських гаманців зникли.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу.

Пропозиція онлайн-заробітку від невідомих – це найпоширеніша схема шахрайства, - вкотре нагадують правоохоронці і застерігають громадян не довіряти таким оголошенням та не вестися на сумнівні пропозиції. Якщо вам надійшли подібного змісту повідомлення– не відкривайте їх, видаляйте. Обов’язково розкажіть про такий вид афер своїм рідним та знайомим. Подбайте про свою фінансову безпеку та бережіть свої заощадження!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер