images/stories/logosait_new.jpg

 


Репортаж

Публікаціі

Новини економіки

Спортивні новини

Корисні поради

Новини Тернополя

Пряма мова

Україна та світ

Здоров`я

Культура

У Вінниці провели унікальне для України протезування: пацієнт зможе ходити вже за шість тижнів

Вінницькі лікарі провели унікальне для української медицини протезування. Воно здатне повернути пацієнтові чутливість і допомагає пришвидшити реабілітацію.

Перші кроки на таких протезах можна робити вже на другий день після операції, повідомили у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова.

Остеоінтеграційне протезування – це вживлення імплантата всередину кістки ампутованої кінцівки пацієнта. Надалі до його зовнішньої частини фіксують компоненти протеза.

"Ця методика є інноваційною для України й спрямована на те, щоб підвищити мобільність пацієнта та пришвидшити реабілітацію після ампутації.

Важлива перевага остеоінтеграції в тому, що вона повертає пацієнтові чутливість, він може відчувати й розрізняти поверхні, на які наступає", – розповіли у лікарні.

Перші кроки на протезах пацієнт зможе робити вже на другий день після операції. Ще за шість тижнів він буде повноцінно ходити.

Проводити операцію вінницьким медикам допомагав австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. Він уже зробив півтори тисячі подібних втручань по всьому світу.

"Ідея остеоінтегрування – це швидка реабілітація та повернення до самостійного життя. Я маю пацієнтів по всьому світу – це люди, які потрапили в автокатастрофу, військові з мінно-вибуховими травмами, а також постраждалі внаслідок інфекційних та інших хвороб", – зазначив Аль Мудеріс.

Нагадаємо, в Україні випустили посібник "Дороговказ пораненого" з важливою інформацією для військових із пораненою кінцівкою – від етапу евакуації до моменту лікування.

Банер
Банер

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні1170
mod_vvisit_counterВчора1197
mod_vvisit_counterЦього тижня6505
mod_vvisit_counterМинулого тижня10441
mod_vvisit_counterЦього місяця39329
mod_vvisit_counterМинулого місяця42119
mod_vvisit_counterЗагальна53252408

Online (20 хв. тому): 29
Ваш IP: 172.70.130.90
MOZILLA 5.0,
Сьогодні: 2024-04-27
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер