images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопіль одне із семи міст в Україні, що увійшло до глобальної мережі міст, які навчаються ЮНЕСКО (GNLC)

Тернопіль одне із семи міст в Україні, що увійшло до глобальної мережі міст, що навчаються ЮНЕСКО (GNLC). Як учасник наше місто приєдналось до всесвітнього руху підтримки та прискорення практики навчання впродовж життя.

У рамках ЮНЕСКО GNLC місто має намір ефективно мобілізувати ресурси в різних секторах для сприяння інклюзивній освіті, покращення якості освіти та виховання культури навчання впродовж життя.

Включення нових міст до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються, є визнанням потенціалу України у забезпеченні якісного навчання, незважаючи на наслідки російської агресії проти нашої держави для системи освіти, а також  унікальною можливістю для органів місцевої влади України обмінятись досвідом та застосувати кращі практики у просуванні навчання впродовж життя для своїх мешканців і залучити більше міжнародної допомоги для подолання наслідків російської агресії для системи освіти.

ЮНЕСКО підтримує та покращує практику навчання протягом усього життя у містах світу, сприяючи політичному діалогу та взаємному навчанню між містами-членами; налагодження партнерських відносин; забезпечення розвитку потенціалу.

Додамо, звання ЮНЕСКО «Міста, що навчаються» започатковано з метою визнання та поширення практик якості освіти та можливостей навчання впродовж життя на національному рівні. Звання присуджується один раз на два роки тим містам, які продемонстрували значний прогрес у розвитку політики безперервного навчання.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер