images/stories/logosait_new.jpg

 

Друг просить гроші у борг: правоохоронці застерігають від шахрайської пастки


Поліцейські нагадують, якщо знайомий просить позичити гроші у месенджері – не поспішайте перераховувати кошти. За такою схемою аферисти зламують облікові сторінки користувачів соціальних мереж і виманюють гроші. Потерпіли від рук шахраїв житель Білецької громади та тернополянка.

25-річний мешканець Тернопільського району побачив у соціальній мережі оголошення знайомої, яка, начебто, потребувала матеріальної допомоги. Чоловік хотів допомогти їй та на вказаний банківський рахунок здійснив транзакцію у розмірі 2000 гривень. Згодом стало відомо, що насправді акаунтом жінки скористалися шахраї.

Майже 10 000 гривень втратила 26-річна місцева жителька. Вона отримала повідомлення від подруги, яка просила позичити кошти. Без жодних вагань заявниця перерахувала гроші на банківську картку, згадану в меседжі. Лише за деякий час потерпіла зрозуміла, що поповнила гаманець аферистів.

За фактом шахрайства працівники поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають: якщо ви отримали подібне повідомлення, зв’яжіться з людиною особисто і запитайте чи дійсно вона потребує допомоги. Щоб захистити свій обліковий запис у соціальні мережі - встановіть двофакторну аутентифікацію.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства, телефонуйте на лінію «102» або самостійно зверніться у відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер