images/stories/logosait_new.jpg

 

Нагадуємо: шахраї маскують свою діяльність під надання соціальних виплат


Аферисти масово поширюють у соціальних мережах повідомлення про можливість отримати виплати начебто від міжнародних організацій, благодійних фондів чи держави. Громадяни, не перевіряючи правдивість інформації, дають можливість зловмисникам отримати доступ до електронного гаманця.

Пастка - під час оформлення заявки та проходження авторизації: жертви аферистів вводять логін та пароль через інтернет-банкінг, а після цього втрачають усі заощадження.

До поліцейських за допомогою звернулася жителька Тернопільського району. Потерпіла розповіла, що перейшла за посиланням, щоб отримати виплату. Жінка вказала свої анкетні дані та дані про банківський рахунок. Як наслідок – отримала сповіщення про списання грошей, а це – 46 000 гривень.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайства відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Щоб уберегти свої кошти від аферистів, правоохоронці нагадують:

  • отримуйте інформацію про виплати лише з офіційних джерел;
  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте реквізити банківських карток на підозрілих сайтах;
  • нікому не повідомляйте тризначний номер, вказаний на звороті картки, пін-код, а також коди, які надійшли у додатку банку чи sms-повідомленнях.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайської пастки, телефонуйте на лінію «102» чи самостійно зверніться у відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер