images/stories/logosait_new.jpg

 

У Харкові від російського обстрілу згоріла друкарня

20 березня внаслідок удару протикорабельною ракетою Х-35 по промисловій зоні Харкова, згоріла друкарня "Гуров і К". Про це повідомляє видання "Читомо".

Станом на вечір, 20 березня, відомо про п'ятьох загиблих. Ще 5-ро людей вважаються зниклими безвісти. Від обстрілу зайнялася пожежа, станом на 21:00 її ще гасили.

У приміщеннях зберігалася велика кількість паперу, картону та фарби. Через це одразу після ракетного удару вогонь швидко поширився на усі чотири поверхи будівлі.

Під час гасіння пожежі вдалося врятувати одного з працівників підприємства. Коли рятувальники прибули на місце пожежі, побачили чоловіка, який висів на кондиціонері біля вікна третього поверху. Висота складала близько 18 м над землею. Щоб дістатися до нього, рятувальники спершу розгорнули висувну трьохколінну пожежну драбину, а останній проліт подолали за допомогою штурмової драбини.

"Попередньо, загиблі — це двоє жінок та троє чоловіків. Загалом в будівлі на момент обстрілу було 65 людей.  Швидкість ракети в момент влучання могла бути понад 1000 кілометрів на годину", — повідомив начальник Слідчого управління поліції Сергій Болвінов.

У друкарні "Гуров і К." друкувалися книжки видавництв "Час майстрів", "Крокус", видавничого дому "Школа", пазли Dodo та інші.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер