images/stories/logosait_new.jpg

 

Львівський суддя-мільйонер Матущак допомагає тернопільським рейдерам?

Львівський суддя-мільйонер Матущак допомагає тернопільським рейдерам?
Колегія суддів Західного апеляційного господарського суду на чолі з Матущаком Олегом Івановичем допомогла відібрати у законного власника майна на 3 млн грн у Тернополі завдяки ухваленню рейдерського рішення.

Йдеться про 2.5 га землі та 4014,4 кв м приміщень у центрі Тернополя на вул. Наливайка, 25. Скільки коштувало рейдерам отримати такий дорогий майновий бонус?

Особи під керівництвом персонажа часів Хоптяна-Януковича Юрія Шевчука, які захотіли захопити майно, зрозуміли, що єдиний можливий для них варіант – неправомірне рішення суду. Відтак, Шевчук зі своєю «командою» з п’яти професійних адвокатів, в одного з яких батько є суддею господарського суду, все ж знайшли суддів, які прийняли «правильне» рішення. Дивно, яким чином чотири однотипні справи потрапили на розгляд до однієї і тієї ж колегії під головування судді Матущака Олега Івановича з колегією Кравчук Н.М. та Скрипчук О.С. Складається враження, що у Західному апеляційному господарському суді працює лише одна колегія.

Схоже на те, що колегія суддів зовсім не дослідила матеріали чотирьох справ і не побачила, що є пряме порушення прав людини та громадянина,  порушення права на захист юридичної особи (відповідача), а саме ТОВ «Маммон» та ТОВ «Венком».

Чому колегія суддів у складі Матущак О.І., Кравчук Н.М., Скрипчук О.С. при наявних документах, зокрема свідоцтва про смерть, не поставили запитання: Як представник відповідача узгоджує правову позицію у судовій справі та отримує завдання у покійника?! Як застосовуючи норми статті 388 ЦКУ при наявних договорах купівлі-продажу 2008-2014 роки, можна стверджувати, що майно вибуло не з волі власника? Який доказ наданий позивачем «рейдером» у справі, що майно вибуло мимо волі власника? Такі питання елементарно досліджують студенти-юристи, а професійна колегія суддів зі стажем не читала матеріали справи для винесення справедливого рішення.

Колишній регіонал Юрій Шевчук продукує судові позови на витребування майна за допомогою підконтрольних юридичних осіб. Ним створено десятки позовів у господарському суді з захоплення майна товариств. Саме колишній прихвостень регіоналів Шевчук з командою професійних адвокатів за підтримки криміналітету вже на протязі двох років рейдерує майно компаній.

У рейдерському захоплені ТОВ «Маммон» та ТОВ «Венком» судді Тернопільського господарського суду професійно виконали свої обов’язки,

вивчили ретельно матеріали справ та не допустили продукування незаконних рішень, які могли тягнути за собою рейдерське захоплення майна, що і підтвердив Верховний господарський суд.

Наведені факти відкритого нахабного рейдерства можна простежити із господарських справ № 921/2/21(921/461/22); справи № 921/2/21(921/462/22); справи № 921/2/21(921/463/22); справи № 921/2/21(921/744/22).

Команда регіонала Шевчука скористалася послугами під головуванням судді Матущака, який виніс безпідставно незаконні рішення у чотирьох суміжних судових справах, згідно котрих команда рейдерів захопила два з половиною гектари землі у центрі м. Тернополя.

Загадкою тут є, той факт хто саме впливав у Західно апеляційному господарському суді, посприявши розподілу чотирьох справ з однаковими сторонами позивача-відповідача до однієї і тієї ж колегії суддів. Така випадковість системи електронного розподілу занадто випадкова.

Також зазначимо, що суддя Олег Матущак потрапляв у цікаві курйози з прийняттям рішень, чим розфарбовував не у кращих кольорах репутацію господарського суду. Своїми рішеннями він підставляв колег, адже і судді бувають різні – є порядні професійні люди для котрих верховенство права є верховенством права, а не додатковий бонус у вигляді елітного мерседеса.

У світлі останніх скандальних подій довкола судді Верховного суду Всеволода Князєва, мабуть, не дуже й варто сподіватися на чесні рішення судів. Далі буде…

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер