images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські прокурори оголосили підозру колаборантці, яка працювала на окупантів

Тернопільські прокурори оголосили підозру колаборантці, яка працювала на окупантів
За процесуального керівництва тернопільської прокуратури мешканці Запорізької області повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

За даними слідства, жінка, підтримуючи воєнну агресію рф, прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації та добровільно зайняла посаду "начальника отдела по активной поддержке безработых"  у так званому центрі зайнятості.

"Колаборантка реалізовувала єдину державну політику рф у сфері зайнятості населення, встановлюючи для цього постійні ділові контакти з окупаційними органами влади, роботодавцями та громадянами на тимчасово окупованій території, забезпечувала виконання інших обов’язків та незаконних вказівок окупаційної адміністрації", – повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Здійснюючи особистий прийом громадян, підозрювана надавала їм консультації щодо працевлаштування на тимчасово окупованій території Запорізької області, схиляла до підтримання окупаційної влади та сприяння у встановленні нового правового порядку, відповідно до законів держави-агресора, переконувала у необхідності здачі українських документів та отримання паспортів громадян рф.

Жінці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України).

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер