images/stories/logosait_new.jpg

 

У підрозділах міграційної служби Тернопільщини накопичилося понад 5 тисяч готових паспортів

У підрозділах міграційної служби Тернопільщини накопичилося понад 5 тисяч готових паспортів
За час війни у підрозділах міграційної служби Тернопільщини накопичилося понад 5 тисяч готових документів.

Як повідомили в установі, на даний час очікують видачі понад 2 тисячі паспортів громадянина України у формі ІD-картки та більше як 3 тисячі закордонних паспортів.

"Законодавством передбачено зберігання готових паспортів у підрозділах міграційної служби за місцем подання заяви на оформлення документа впродовж двох років, із можливістю продовжити термін зберігання до трьох років. Однак, власників, які з тих чи інших причин під час військового стану не змогли отримати свої готові паспорти, можемо заспокоїти – оформлені документи до закінчення військового стану зберігатимуться без обмеження строку", – зазначили у міграційній службі Тернопільщини.

Разом з тим краян, які перебувають на території України, просять за можливості прибути для отримання паспорта. Українці, які перебувають за кордоном, можуть замовити пересилку документів в країну їх перебування.

Для цього необхідно подати заяву до дипломатичної установи України чи філію ДП "Документ" за кордоном. Пересилання документів дипломатичною поштою здійснюється безкоштовно.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер