images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі директорка дитячої бібліотеки вимагала у переселенців 600 гривень застави за книжки (фото)

директорка бібліотеки Новіцька Надія Семенівна з заступницеюдиректорка бібліотеки Новіцька Надія Семенівна з заступницею
У Тернополі, директорка Тернопільської обласної дитячої бібліотеки для дітей Новіцька Надія Семенівна вимагала у дитини з Харкова 600 гривень застави за дві книги, бо ніби то хлопчик може написати на книжках - "слава росії".

Про абсурдний випадок у мережі Фейсбук розповіла мама хлопчика переселенця з Харкова - Катерина Посохова.

"Директорка і заступниця директорки Тернопільської обласної бібліотеки для дітей, вважають, що мій Святослав "може написати в бібліотечних книжках "слава росії", тому побоюються видавати йому книжки. Більше 2 років в Тернополі Свят ходив в міську бібліотеку біля школи. Перечитав багато, жодних нарікань не мав. В черговий візит бібліотекар порадила звернутись до значно більшої - обласної бібліотеки. І ось тут ми дізналися, що дитина в Тернополі "не своя", а які можуть бути книги для не своїх? За 2 обрані книги (старенькі і в ганебному стані) на абонементі нам виставили рахунок у 600 грн. Така, типу, застава, бо довіри до нас нема. Ми щиро здивувалися. На що почули оце все про "можете написати "слава росії", " такі як ви вже багато книг у нас потягли". Але ж які ми? Офіційно зареєстровані в місті, працюємо, навчаємось - дитина в місцевій школі, має відмінні успіхи. Сказати, що Свят засмутився - це нічого не сказати. При нас видають дітям книги без проблем, але не йому", -відзначила жінка.

Годинна розмова про неприпустимість дискримінації. Заступниця директорки здається - книги дають на загальних засадах, але настрій зіпсовано.

"Прочитали. Приходимо здавати - вчасно, книги цілі. Перше, що каже бібліотекар - більше вам книг без застави не дамо. Чому? Розмовляйте з директоркою - так написали на вашому формулярі. Далі знову тривала розмова з директоркою, її заступницею. Знову чуємо всі догми світу про переселенців, яким не можна довіряти хоч скільки б вони жили в Тернополі. Намагаюсь спокійно апелювати до Конституції, де всі громадяни рівні тощо. У відповідь - або платіть, або ідіть, або поліцію викликаємо. Засумнівалась в адекватності дій адміністрації зі співробітників хіба прибиральниця - пошепки уточнила у іншої співробітниці, чи точно в бібліотеці правильно поводяться. Звичайно, кажуть. Свій фронт у поважних керівниць бібліотеки", - підсумувала переселенка.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер