images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі проведено ряд заходів з метою збереження розміру існуючого тарифу на проїзд у громадському транспорті

Середа, 08 червня 2022, 10:08

У зв’язку з воєнним станом, коливанням валютного курсу та суттєвим зростанням вартості пального й запчастин до транспортних засобів, у Тернополі проведено ряд заходів з метою економії коштів щодо перевезення пасажирів громадського транспорту та збереження існуючого тарифу на проїзд у міських автобусах та тролейбусах.

Зокрема, зменшено об’єми транспортної роботи (кількість громадського транспорту, що курсує та кількість рейсів) в середньому на 20-25%. Такий крок допоможе стримати підняття вартості проїзду у громадському транспорті міста, зменшити загальні витрати на перевезення, натомість буде забезпечено перевезення усіх пасажирів дещо меншою кількістю транспорту.

Так, на підставі аналізу пасажиропотоку на маршрутах, які обслуговує підприємство КП «Тернопільеелктротранс», проведено корегування випусків на лінію транспортних засобів і графіків руху на маршрутах, які обслуговує підприємство. Загалом кількість одиниць транспорту зменшено з 44 до 34 - пробіг тролейбусів зменшено з 51 одиниці в робочі дні до 44 та 27 у вихідні, на автобусних маршрутах зменшено кількість транспорту з 39 до 32 автобусів в день. Дані заходи дали змогу зменшити витрати дизельного пального на 2903 л.

Також частково зменшено об’єм транспортної роботи на тролейбусних маршрутах. Зменшення транспортної роботи вплинуло на зменшення витрат на використання електричної енергії, паливно-мастильні матеріали, заробітної плати та відрахувань на соціальні заходи. Так, за травень, завдяки вжитим заходам, загальний пробіг у тролейбусів на лінії зменшився на 22,132 тис. км, що привело до зменшення використання електроенергії на 74,6 тис. квт. годин.

Попри дуже складну ситуацію, у Тернополі збережено усі пільги на проїзд в громадському транспорті.

У комунальних автобусах та тролейбусах безкоштовно їздять учні, студенти та всі групи пільговиків.

Учасники бойових дій і добровольці надалі їздитимуть безкоштовно та без обмежень у кількості у всьому громадському транспорті Тернополя.

Безкоштовний проїзд також для учнів та студентів у комунальному транспорті зберігається і на час канікул, і на вихідні дні.

Якщо пасажир пересідає з одного в інший транспортний засіб, він може скористатися своїм електронним квитком впродовж 30 хвилин, проте встановлений тайм-аут (ті ж самі 30 хвилин) при пересуванні в одному і тому ж транспортному засобі.

Такій пільговий режим діє також для приватних перевізників, що обслуговують приміські маршрути Тернопільської міської територіальної громади:

Приватний соціальний транспорт

Безкоштовно їздять в автобусах приватних перевізників типу «Соціальні» жителі Тернопільської громади пільгових категорій населення при наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» категорії «Пільгова».

Студенти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної форми навчання, учні загальноосвітніх шкіл, вихованці середніх та професійно-технічних навчальних закладів їздять з 50-відсотковою знижкою вартості проїзду (чотири гривні) при наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина».

Приватний транспорт (маршрутки)

Безкоштовно їздять у приватному транспорті всі пільговики щодня з 10:00 год. ранку при наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» категорії «Пільгова».

Учні загальноосвітніх шкіл їздять з 50-відсотковою знижкою вартості проїзду (чотири гривні) впродовж навчального року (окрім канікул) при наявності персоніфікованої «Соціальної карти тернополянина» категорії «Учнівська». Компенсація за проїзд здійснюється за рахунок власних коштів перевізника.

 

На Львівщині молодята перерахували ЗСУ 100 тисяч гривень, подаровані на весілля

Вівторок, 07 червня 2022, 10:33

Молоде подружжя на Львівщині перерахувало з власного весілля 100 тисяч гривень на потреби військових Збройних сил України.

Про це розповіли у Львівській обласній військовій адміністрації.

Внесок у перемогу молодята із Самбора зробили у день свого весілля – 6 червня.

"Ранок потрібно починати з добрих історій про наших надзвичайних людей. Напередодні, 6 червня, в одному з відділень банку у Самборі молоде подружжя, яке тільки побралось, перерахувало на потреби Збройних сил України 100 тис. грн", – повідомили у Львівській ОВА.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Читайте також: Навколо війна, а він стає на коліно. Історія воєнно-польового кохання

Кошти, які молодята відправили у допомогу українським захисникам, вони отримали у подарунок від рідних.Пара вирішила відмовитися від гучних забав, коли в країні триває війна. Натомість подружжя відсвяткувало весілля у вузькому родинному колі.

Також у Львівській ОВА оприлюднили відповідну квитанцію про перерахування 100 тисяч гривень на ЗСУ.

Молоде подружжя на Львівщині віддало на ЗСУ кошти з власного весілля. Фото: Львівська ОВА

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя


Україна отримала перші тіла бійців, які загинули на "Азовсталі" – AP

Вівторок, 07 червня 2022, 10:24

ФОТО: БІЙЦЯ ПОЛКУ "АЗОВ" ДМИТРА КОЗАЦЬКОГО ІЗ АЗОВСТАЛІ

Російські окупанти передали Україні перші тіла українських захисників, які загинули на заводі "Азовсталь" - це відбулося в рамках обміну тілами 4 червня.

Джерело: Associated Press

Деталі: Росія розпочала передачу тіл українських бійців, які загинули на металургійному заводі "Азовсталь".

Екскомандир "Азова" Максим Жорін повідомив, що десятки тіл бійців, витягнутих з руїн розбомбленого заводу, були доставлені до Києва, де проводиться аналіз ДНК для ідентифікації останків.

Прессекретар полку "Азов" Ганна Головко заявила, що всі 160 українських тіл, переданих РФ, були з руїн "Азовсталі". Вона сказала, що як мінімум 52 із цих тіл вважаються останками бійців полку "Азов".

Про вилучення останків бійців з руїн "Азовсталі" український уряд не повідомляв, але родичі солдатів, які загинули на заводі, обговорили процес із журналістами.

Жорін підтвердив, що останки, витягнуті з "Азовсталі", були серед тих, які обміняла Україна та РФ у кількості 160 на 160. Обмін відбувся 4 червня, але в українському міністерстві деталей не повідомляли.

Брат бійця "Азова", який зник безвісти і імовірно загинув на заводі, розповів, що як мінімум дві вантажівки з тілами з "Азовсталі" були доставлені у військовий шпиталь у Києві для впізнання.

В'ячеслав Дрофа повідомив, що останків його старшого брата Дмитра Лисеня серед знайдених наразі немає.

За його словами, минулого тижня з території заводу було вилучено тіла, деякі сильно обгоріли.

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський підтвердив, що в руках російських окупантів перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців з "Азовсталі". Їхнім визволенням займається ГУР Міноборони.
  • Українська сторона та країна-агресор 2 червня провели обмін тілами загиблих військових за формулою "160 на 160".
 

УЗ призначила низку нових приміських поїздів: графік руху

Вівторок, 07 червня 2022, 10:22

Укрзалізниця оголосила про призначення низки нових приміських поїздів з 7 та 8 червня.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Так, з 7 червня компанія призначає приміський поїзд Чернігів - Славутич - Чернігів. Відправка з Чернігова щоденно о 8:05, прибуття до Славутича о 9:05. Зворотно, зі Славутича, відправка о 9:20, прибуття до Чернігова о 10:20.

Крім того, з 8 червня поїдуть приміські поїзди сполученням:Запоріжжя-2 - Дніпро - Запоріжжя-2.

Відправка із Запоріжжя о 5:57, прибуття до Дніпра о 9:01. Зворотно, з Дніпра, поїзд відходитиме о 9:46, і прибуватиме до станції Запоріжжя-2 о 12:48.

Також буде змінений графік руху ще низки поїздів на цій ділянці.

Пасажирів просять уточнювати актуальні графіки та маршрути на сайтах регіональних залізниць за посиланням: https://www.uz.gov.ua/passengers/suburban_train_schedule/.

Економічна правда

Українці готові опанувати нову професію, щоб знайти роботу – опитування

Вівторок, 07 червня 2022, 10:18

81% працевлаштованих українців готові змінити роботу в пошуках вищої заробітної плати. До того ж, українці розглядають можливість змінити спеціальність.

Про це свідчать результати онлайн-опитування, яке провела OLX Робота серед 3 тисяч респондентів.

"Поряд із численною міграцією за кордон, спостерігається переміщення працівників і в межах країни. Якщо через особливості воєнного стану зовнішніми мігрантами є переважно жінки та діти, то в більш спокійні регіони України перебираються як жінки, так і чоловіки.

Серед опитаних "блакитних комірців" на OLX Робота 25% респондентів евакуювалися в інше місто України, а 3% перебувають за кордоном", - йдеться у повідомленні.

При цьому, серед тих, хто залишився в Україні, працюють 29%. З них більшість (75%) зберегли роботу, яку мали ще до війни, і територіально продовжують працювати в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Львівській та Запорізькій областях.

Ті, хто втратив роботу, - або вже шукають нове місце (77%), або планують найближчим часом (15%).

 

За даними опитування, 57% пошукачів все ще сподіваються знайти роботу за своєю спеціальністю.

На противагу ті, хто планує шукати роботу за іншою спеціальністю:

  • відкриті до навчання, якщо його організує роботодавець (63%);
  • готові навчатись самостійно/за власний кошт (16%);
  • готові перекваліфікуватися за програмою центру зайнятості (13%).

Нові сфери, які готові опановувати українці: логістика/склад, будівництво та торгівля.

"Половина респондентів працює на одному місці понад 5 років. Це свідчить про готовність пошукачів обирати постійне місце роботи і залишатися з роботодавцем після перемоги. Аналогічні настрої і серед українців, які планують працевлаштуватися та шукають вакансії", - кажуть в OLX.

Серед причин вибору компанії, які називають обидві групи респондентів, на першому місці грошове заохочення та кар’єрний ріст.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що майже в усіх професійних сферах в Україні триває зниження заробітних плат.

Економічна правда

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

 

Сторінка 657 з 1423

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер