images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поняття творчої спілки

Вівторок, 04 грудня 2018, 00:00

Творча спілка - добровільне об'єднання професійних творчих працівників  відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва, яке має фіксоване членство і діє на підставі статуту.

Творчі спілки України можуть мати всеукраїнський та регіональний (місцевий) статус.

До всеукраїнських творчих спілок належать спілки, діяльність яких поширюється на територію всієї України і які мають місцеві творчі осередки у більшості її областей.

До регіональних (місцевих) творчих спілок належать спілки, діяльність яких поширюється на територію відповідної адміністративно-територіальної одиниці або регіону.

Всеукраїнським творчим спілкам може надаватися статус національних. Порядок надання творчим спілкам статусу національних встановлюється Кабінетом Міністрів України за пропозицією засновника творчої спілки і Міністерства культури  та мистецтв України.

Творча спілка створюється групою професійних творчих працівників відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва (всеукраїнська - у складі не менш як 100 осіб, регіональна (місцева) - не менш як 20 осіб),  що мають у своєму доробку завершені та оприлюднені твори культури і мистецтва чи їх інтерпретації.

Членами творчої спілки можуть бути професійні творчі працівники - громадяни України, іноземці, особи без громадянства,які досягли 18 років.

Рішення про утворення творчої спілки приймається загальними зборами (з'їздом, конференцією).




Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

«Ігри патріотів» – у Тернополі стартує новий сезон

Понеділок, 03 грудня 2018, 09:28

Сьогодні, 3 грудня у Тернополі стартує новий сезон спортивно-патріотичного фестивалю «Ігри патріотів»  серед школярів 3-х класів.  В програмі змагань включені як спортивні естафети, так і вікторина  на історичну тематику.

Фахівці Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення, які є організаторами змагань, цього року ускладнили завдання та естафети і розширили програму фестивалю.

Змагання відбудуться у чотирьох мікрорайонах міста:
3 грудня - «Сонячний», у спортивній залі  ТЗОШ №28.
Прийматимуть участь команди ТЗОШ  №11, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, ТСШ №  29, ТНВК №7, ТНВК № 28.

4 грудня«Східний», у спортивній залі  ТЗОШ №10.

Приймають участь команди ТЗОШ № 10, 14, 15, 23, ТСШ №17,  класичної гімназії, спеціалізованої  початкової  школи з іноземних мов, спеціалізованої початкової  школи з основ економіки.

5 грудня– «Центр», у спортивній залі  ТСШ №3.

Приймають участь команди-переможці ТЗОШ № 4, 5, 8, 13, 18, ТНВК ШПЛ №2, ТСШ №3,ТНВК «Школа-ліцей №6. ім. Н. Яремчука».

6  грудня - «Дружба», у спортивній залі  ТСШ №7.

Приймають участь команди ЗОШ № 16, 24, 25, 30, ТСШ№ 7, Школа-економічний ліцей №9 ім. І. Блажкевич, ТНВК «Школа-колегіум ім. Патріарха Й. Сліпого», ТНВК №32, ТНВК №35.

Фінальні змагання відбудуться 11 грудня  2018 року в спортивній залі ТСШ №3.

Підприємець призваний на строкову службу: звітність та сплата єдиного податку

Понеділок, 03 грудня 2018, 09:20

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» за громадянами України, які, зокрема, призвані на строкову військову службу, не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців.

Згідно з п. 296.2 ст. 296 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені п. 295.1 ст. 295 ПКУ.

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця (п. 295.1. ст. 295 ПКУ).

Платники єдиного податку третьої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду та сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал (п. 296.3 ст. 296, п. 295.3 ст. 295 ПКУ).

Пунктом 49.2 ст. 49 ПКУ встановлено, що платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

ПКУ та іншими законодавчими актами України не передбачено звільнення фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку першої – третьої груп, які призвані на строкову військову службу, від сплати єдиного податку та подання податкової декларації платника єдиного податку.

Водночас призвані на строкову службу фізичні особи – підприємці платники єдиного податку першої – третьої груп, які перебувають на обліку в органах ДФС, та протягом звітного періоду не отримували доходи і не мають об’єктів оподаткування, що підлягають декларуванню, не зобов’язані подавати податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця. При цьому фізичні особи – підприємці платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Що стосується платників єдиного податку третьої групи, у яких протягом звітного періоду відсутні доходи, що підлягають оподаткуванню єдиним податком, але у попередніх звітних періодах цього ж року було отримано та задекларовано дохід, то за поточний звітний період платники повинні наростаючим підсумком задекларувати отриманий ними раніше дохід (без сплати єдиного податку).


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



 

Наймолодшому підприємцю Тернопільщини – 16 років

Неділя, 02 грудня 2018, 08:36

Підприємництво — самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних та соціальних результатів та одержання прибутку. Відтак підприємцями стають сміливі люди, які беруть на себе відповідальність за особисті успіхи та забезпечують роботою інших.

Станом на кінець листопада цього року на обліку в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області перебувають 33 757 приватних підприємців, з яких 19 176 чоловіків та 14 581 жінка.

Більшість підприємців за віком до 40 років - 14 800 осіб. Тих, хто здійснює підприємницьку діяльність у більш зрілому віці, старші 50 років – 10 261.

Вік наймолодшого підприємця 16 років. Він зареєстрований в Шумському районі.

Нагадуємо, що відповідно до статті 50 Цивільного кодексу України право на здійснення підприємницької діяльності, яку не заборонено законом, має фізична особа з повною цивільною дієздатністю. На підставі статті 34 та статті 35 цього ж  кодексу фізична особа, яка досягла вісімнадцяти років (повноліття), має повну цивільну дієздатність. Проте повна цивільна дієздатність може бути надана особі, яка досягла шістнадцяти років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю. За наявності нотаріально засвідченої згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальників або органу опіки та піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець. У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


На Тернопільщині припинили діяльність нелегальних автозаправок

Неділя, 02 грудня 2018, 08:35

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області припинено діяльність мережі 4 нелегальних автозаправних станцій. Їх діяльність забезпечував мешканець обласного центру.

Як повідомив заступник начальника управління-начальник штабу оперативного управління ДФС в області Юрій Парило, дві із нелегальних АЗС були стаціонарними. Обладнання інших двох, а це - ємкості для пально-мастильних матеріалів, паливно-роздавальні колонки, комунікації, фільтри - було встановлено у вантажних фургонах, які приїздили до клієнтів за викликом.

За результатами санкціонованих обшуків вилучено дизельне пальне в орієнтовній кількості 42,5 тис. літрів, два вантажних фургони, обладнаних як «мобільні» АЗС, сідловий тягач з автоцистерною , який здійснював перевезення пального до нелегальних автозаправок.

Загальна вартість вилучених із незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей становить 3,8 млн гривень

Вирішується питання про демонтаж обладнання нелегальних автозаправних станцій.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Сторінка 843 з 1426

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер