images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У відрядженні добові витрати перевищили норму: відображаємо в обліку

Середа, 21 листопада 2018, 08:31

Згідно з п. п. «а» п. п. 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до оподатковуваного доходу не включаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,1 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон - не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим Національним банком України, в розрахунку за кожен такий день.

Кабінетом Міністрів України окремо визначаються граничні норми добових для відрядження членів екіпажів суден/інших транспортних засобів або суми, що спрямовуються на харчування таких членів екіпажів замість добових, якщо такі судна (інші транспортні засоби):

- провадять комерційну, промислову, науково-пошукову чи риболовецьку діяльність за межами територіальних вод України;

- виконують міжнародні рейси для провадження навігаційної діяльності чи перевезення пасажирів або вантажів за плату за межами повітряного або митного кордону України;

- використовуються для проведення аварійно-рятувальних та пошуково-рятувальних робіт за межами митного кордону або територіальних вод України.

Суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, визначаються Кабінетом Міністрів України. Сума добових для таких категорій фізичних осіб не може перевищувати суму, встановлену п. 170.9 ст. 170 ПКУ.

Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 №4, дохід, отриманий платником податку як додаткове благо відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ під ознакою доходу «118».

Враховуючи викладене вище, сума збільшення розміру добових витрат на відрядження понад встановлені норми включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ під ознакою «118».


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Тернопільські комунальники готові до зимового утримання дорожньо-транспортної мережі міста

Вівторок, 20 листопада 2018, 11:27

У зв’язку із поступовим зниженням температури повітря у Тернополі розпочинається зимове утримання дорожньо-транспортної мережі міста.

Зокрема, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради нагадує пішоходам та водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху та закликає бути більш обережними при пересуванні вулицею. Погода сприяє утворенню так званої “кірки”, яка провокує аварійні ситуації на дорогах та травматизм пішоходів.

В управлінні ЖКГ рекомендують водіям транспортних засобів при можливості утриматись від поїздок по місту, а для тих, хто ще цього не зробив – замінити шини на зимові та суворо дотримуватись “Правил дорожнього руху”.

Для забезпечення належного механізованого утримання прибудинкових територій, комунальні служби звертаються до мешканців житлових будинків з проханням утриматися від паркування транспортних засобів у дворах.

Нагадаємо, у Тернополі прибирання прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок).

rada.te.ua

Працівники комунальних служб Тернополя протягом ночі очищали місто від снігу

Вівторок, 20 листопада 2018, 11:26

У зв’язку із незначними опадами у вигляді снігу, у ніч з 19 на 20 листопада комунальні служби Тернополя здійснювали механізоване прибирання проїзних частин доріг, вулиць, майданів та пішохідних зон.

Забезпечили роботу підрядні організаціі «Авaкc Пpoф» та «Мicькшляхpeмбyд».

Зокрема, із 19.00 год. до 23.00 год та з 04.30 год до 07.00 год y мicтi бyлa зaлyчeнa cнiгooчиcнa тeхнiкa y кiлькocтi:

  • посипання піскорозкидачами – 10 од.;
  • посипання тротуарів і пішохідних зон тракторними механізмами із навісним обладнанням - 2 од.;
  • підмітання тракторними щітками тротуарів – 7 од.

 

Нaгaдaємo, прибирання прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок).

rada.te.ua

 

Дистанційно можна отримати сертифікат відкритих ключів

Понеділок, 19 листопада 2018, 11:11

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що ДФС України запроваджено новий електронний сервіс, скористатися яким можуть клієнти  Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС. Для клієнтів центру став доступним новий сервіс Повторного формування сертифікатів за електронним запитом.

Так, клієнт має змогу тепер самостійно, у режимі 24/7 дистанційно, протягом 2 – 3 хвилин отримати новий сертифікат, який матиме строк чинності до 2 років.

Скористатись зазначеним сервісом зможуть виключно клієнти АЦСК ІДД ДФС, які:

- мають чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилось декілька днів);

- реєстраційні дані власника сертифікатів залишились без змін (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

- особистий ключ клієнта не є скомпрометованим, а пароль захисту до нього відомий лише його власнику.

Для початку використання нового сервісу необхідно завантажити та встановити останню версію безкоштовного програмного забезпечення ІІТ Користувач ЦСК-1,  яке розміщено у відповідному розділі веб-сайту АЦСК ІДД ДФС – https://acskidd.gov.ua.

Також для зручності платників податків при користуванні цим новим сервісом фахівцями АЦСК ІДД ДФС розроблено Відеоінструкцію по повторному формуванню сертифіката за електронним запитом, яку можна переглянути на офіційному веб-порталі ДФС.

Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Підприємець з Тернопільщини скористався програмою підтримки ТОДА

Понеділок, 19 листопада 2018, 00:00

Програма доступних кредитів для суб’єктів малого та середнього підприємництва Тернопільщини почала діяти. Першим відчув це підприємець, керівник ТОВ «Золотники - Агро» Матвій Палихата із Теребовлянського району. Він скористався кредитом на придбання техніки по програмі Німецько-українського фонду та Тернопільської облдержадміністрації. Відповідно до цієї програми бізнесу відшкодовують відсоткову ставку по кредиту (по 7,5% кожен учасник – ред.), який він бере в одному із банків-партнерів програми під 15% річних у гривні. У даному випадку підприємець скористався послугами «Kredo Bank».


Сертифікат про відшкодування відсоткової ставки по кредиту у п’ятницю, 16 листопада, Матвію Палихаті вручив голова ТОДА Степан Барна. Підприємець взяв кредит у сумі 3,2 млн. грн. на придбання самохідного оприскувача. Облдержадміністрація з обласного бюджету відшкодує йому відповідно понад 420 тис. грн. по відсотках.


Як розповів керівник підприємства, ТОВ «Золотники - Агро» спеціалізується на виробництві с/г продукції, вирощуванні соняшнику, кукурудзи, сої, пшениці, гороху тощо. Має у користуванні 3 тис. га землі. На підприємстві задіяно 86 працівників.


«Дуже добре, що є можливість скористатися такими програмами. Це значно полегшує роботу у фінансовому плані. Тому такі кроки стимулюють і заохочують до розвитку та збільшення потужностей», – зазначив він під час отримання сертифікату.


Нагадаємо, програма часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва, яка дає змогу отримати кредит за відсотковою ставкою 7,5% річних в гривнях, почала діяти з вересня поточного року. Хто може нею скористатися і що для цього потрібно детальніше – за посиланням http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/publication/content/52274.htm .


oda.te.gov.ua

 

Сторінка 846 з 1423

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер